IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Слабото инвестиционно звено може да подкопае печалбата на Citigroup

Очаква се значителен спад на приходите от търговия с инвестиционни инструменти на банката заради по-слабата активност на пазарите през лятото

13:05 | 23.09.13 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Citigroup ще обяви финансовите си резултати за третото тримесечие на годината на 15 октомври.<em> Снимка: Ройтерс</em></p>

Citigroup ще обяви финансовите си резултати за третото тримесечие на годината на 15 октомври. Снимка: Ройтерс

Citigroup е засегната от значителен спад на приходите от търговия с ценни книжа, което заплашва да подкопае печалбата на банката, съобщава FT, като се позовава на анонимни източници, запознати с делата на финансовата институция.

Заради по-слабата от очакваното активност на пазарите през лятото се очаква постъпленията от пазарите да паднат с над 10 на сто. От банката засега отказват коментар.

Бизнесът на банката в голяма степен зависи от лихвите и търговията с валути. Това е и американската финансова институция с най-големи експозиции към развиващите се пазари, които в последните месеци пострадаха сериозно заради отлива на капитали и силната обезценка на валутите заради спекулациите за свиването на икономическите стимули в САЩ.

Търговията с инструменти с фиксиран доход, с валути и суровини е изключително силно застъпена в Citi, като това е „завещанието“ от Salomon Brothers, чийто бизнес банката придоби през 1998 г. През третото тримесечие на миналата година постъпленията на банката засенчиха всички нейни американски конкуренти, включително и традиционният лидер JPMorgan Chase.

Citigroup ще обяви финансовите си резултати за третото тримесечие на годината на 15 октомври - един ден преди годишнината от уволнението на Викрам Пандит от поста главен изпълнителен директор. Евентуалните по-слаби резултати обаче биха поставили пред изпитание наследника му Майк Корбат, който се бори да подобри оперативното представяне на банката.

Citigroup обаче не е единствената засегната банка от по-слабите приходи от търговия с инвестиционни инструменти. Deutsche Bank например също се подготвя за по-слаби постъпления от инвестиционното звено, съобщава FT. Barclays вече обяви значителен спад на постъпленията от инвестиционното банкиране през юли и август, както и Credit Suisse.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:56 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още