IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Сливанията и придобиванията в ЦИЕ са удвоили обема си през 2013

Най-голям инвеститорски интерес е имало към промишлеността, енергетиката и телекомуникациите, констатират от Raiffeisen Investment

16:56 | 27.05.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Графика на деня: Сливанията и придобиванията в ЦИЕ са удвоили обема си през 2013

Обемът на сделките в сектора на сливанията и придобиванията за региона на Централна и Източна Европа през миналата година е нараснал малко над два пъти до 130 млрд. евро, става ясно от последния анализ на Raiffeisen  Investment AG (Centrobank).

Тенденцията се запазва и през тази година, като първото тримесечие е трето поредно с растящ обем на сключените транзакции. Средният размер на една сделка в региона през 2013 г. е бил 380 млн. евро.

„През последната година, на пазара на сливания и придобивания в региона се наблюдава обръщане на тенденциите като средният размер на сделките е нараснал значително за сметка на техния брой. Докато през 2006 г. броят на сделките е бил с 40% по-голям в сравнение с 2013 г., то миналата година обемът им е 40% по-вискок от нивата преди началото на кризата“, коментира Юлиан Гиков, управляващ директор на Райфайзен Инвестмънт България.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 02:14 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още