IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Французите са разделени дали да се ограничи свободата на словото в интернет

42% са на мнение, че трябва да се избягва публикуването на карикатури на пророка Мохамед

18:18 | 18.01.15 г. 6
Французите са разделени дали да се ограничи свободата на словото в интернет

Французите са разделени по въпроса за ограничаване на свободата на словото в интернет, показва проучване на института Ифоп (Ifop), публикувано в "Жегнал дю диманш" и цитирано от в. "Фигаро".

50 на сто от анкетираните са за ограничаване на свободата на словото в интернет и социалните мрежи, 49 процента са против, а 1 процент нямат мнение.

В същото време 42 процента са на мнение, че трябва да се избягва публикуването на карикатури на пророка Мохамед, а 57 процента - че такива карикатури трябва да се публикуват и че не трябва да се обръща внимание на реакциите на мюсюлманите. Също 1 процент нямат мнение по въпроса. 

Според проучването 81 на сто подкрепят отнемането на френско гражданство на лица с две националности, осъдени за терористични актове на френска територия. 68 на сто искат да бъде забранено завръщането във Франция на френски граждани, заподозрени, че са ходили да се бият в страни или региони, контролирани от терористични групи.

Също 68 на сто са за забрана за напускане на френската територия на френски граждани, заподозрени, че искат да заминат в страни или региони, контролирани от терористични групи.

Затова пък 57 процента не подкрепят други френски военни интервенции в Сирия, Йемен или Либия, а 63 на сто са против засилване на френските военни операции в Ирак.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:39 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

5
rate up comment 4 rate down comment 0
kane
преди 9 години
всички знаем че хората имат нужда да спят, за да живеяти всеки може да живее без да вярва в каквато и да е религия!Така че примера ти не е обективен+ това учените вече многократно са доказали че не бог е сътворил светаи боговете са човешка измислицавсеки може да вярва в каквото си поиска, но защо трябва да убие когато му се каже че е *** във вярата си!?!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 6 rate down comment 0
michaelis
преди 9 години
Да но сегашните гои са различни друже, знаем, че ционистите са гадове, но както сочи историята, при всички опити за хегемония дори и успешен опит после следва разпад .... :)) и на тях ше им дойде времето просто скоро влизаме в новата ера, ерата но водолея и досто неща ще се променят :)) *** ги евреите те си плащат през вековете и затова ще са винаги гонени и няма да имат читава държава където да живеят в мир ......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 11
Nikola666
преди 9 години
Напълно си прав!За всичко са виновни евреите! За световната конспирация, бедността и тероризма. Също и за това че си беден, безработен и грозен. И ***.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 1
MZ/X
преди 9 години
Каква совобода е това, че нямам право да си надуя чалгата със 150 децибела без съседите да ми скочат! Нали уж за това са се борили Ботев и Левски да имаме свобода!Харесвали ни или не обаче живеем в общество, където в нито една област няма пълна свобода и трябва да се съобразяваме с другите!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 2
ASTIN
преди 9 години
Каква свобода е като се ограничава? Не може едни да са по-свободни, а други - не! Свободата си е свобода и за това са се борили преди нас!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още