IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меркел "замрази" дебатите за имиграционни закони в Германия

Социалдемократите настояват за въвеждането на точкова система, подобна на тази в Канада

09:43 | 04.03.15 г.
Автор - снимка
Редактор
Меркел "замрази" дебатите за имиграционни закони в Германия

Социалдемократическата партия на Германия призовава за имиграционни закони, с които да се контролира притока на работници от държави извън Европейския съюз (ЕС), пише онлайн изданието EurActiv.com. Предлага се за граждани на трети страни да се въведе точкова система, подобна на тази в Канада.

Канцлерът Ангела Меркел обаче "замрази" дебатите с мотива, че въпросът с бежанците е по-спешен, допълва изданието.

"Това, което е по-спешно в момента, е въпросът с бежанците, които прииждат. Според това, което наблюдаваме, броят им тази година ще е още по-голям", коментира Меркел в Берлин.

Дясноцентристкият алианс и Социалдемократическата партия работят "много добре заедно", за да се справят с тази задача, отбеляза още Ангела Меркел.

Що се отнася до предложението за имиграционен закон, канцлерът на Германия отбеляза само, че въпросът трябва да бъде проучен внимателно. Това обаче не е залегнало в коалиционното споразумение, подчерта тя.

Социалдемократите предлагат повече подсладители с цел дългосрочно привличане на висококвалифицирани имигранти. Селекцията на имигрантите пък ще бъде ориентирана според тяхната възраст и образование.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:49 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още