IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доближаваме ли се към евтините презокеански полети?

Ryanair обмисля цена на билетите от Европа до САЩ от 15 долара в едната посока, но това далеч не e всичко, което ще плащат пасажерите

10:48 | 21.03.15 г.
Доближаваме ли се към евтините презокеански полети?

Евтина ваканция отвъд Океана е мечта на мнозина и тя може да се превърне в реалност през 2020 година, коментира CNN. Медиата се позовава на планове на най-голямата европейска нискобюджетна компания Ryanair.

Цената на билета ще започва от само 15 долара в едната посока. „Европейските потребители желаят нискобюджетно пътуване до САЩ, а и американците искат същото за Европа”, коментира говорителят на авиокомпанията Робин Кийли.

Революция в цената на билетите за презокеанските пътувания обаче е все още далеч. Цената на билетите ще започва от 15 долара, но пасажерите ще трябва да платят и около 200 долара такси за пътуване между САЩ и Великобритания, както и допълнителните „екстри” на авиокомпанията – такса за багаж и резервация на място.

Допълнително условие за нискобюджетен полет през Океана е осигуряването на самолети – Ryanair е в преговори с големите производители – Boeing и Airbus. Ако успее да си осигури техниката, компанията ще предложи евтини полети от Европа до 14 града в САЩ.

Ирландската авиокомпания отдавна разглежда възможностите за излизане на доходоносния пазар в САЩ. Тя обаче не е единствена – Norwegian Air планира да започне полети до САЩ през май 2015 година.

Преди месец и френската La Compagnie пък разкри плановете си за евтини бизнес пътувания между Ню Йорк и Лондон. Цената на билетите ще бъде 2,2 хил. долара, което е по-ниско от тарифите на American Airlines и Air France.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:11 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още