IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тримесечните продажби на Tesco спадат по-слабо от прогнозите

Продажбите на най-голямата британска верига супермаркети намаляват с 1,3% в сравнение с 1,7% през предходното тримесечие

11:50 | 26.06.15 г.
Автор - снимка
Създател
Тримесечните продажби на Tesco спадат по-слабо от прогнозите

Продажбите на най-голямата британска верига супермаркети – Tesco, спадат по-слабо от очакванията през първото тримесечие. Данните предполагат, че колебливото възстановяване на ключовия вътрешен пазар може да се започне да се движи върху здрава основа, пише Ройтерс.

Tesco, която реализира рекордна загуба и се забърка в счетоводен скандал, оповести, че продажбите в британските магазини, отворени от повече от една година, падат с 1,3% през тринадесетте седмици до 30 май в сравнение с прогнозите на анализаторите, анкетирани от Ройтерс, за спад между 1,6% и 3%.

Tesco отдава резултата на по-ниските цени, по-добрата продуктова наличност и подобреното обслужване на клиентите, заради които повече хора са купили повече стоки в по-голям обем, макар и на по-ниски цени.

Спадът през първото тримесечие също бележи подобрение спрямо понижението от 1,7%, записано през четвъртото тримесечие на предходната финансова година.

Според главния изпълнителен директор на Tesco Дейв Луис резултатите през първото тримесечие представляват още една стъпка в правилната посока. Той дойде в компанията през септември 2014 г., за да я преструктурира.

Луис съкращава разходи и продава активи, за да намали дълговете на компанията, да върне инвестиционния й рейтинг и доверието след катастрофалната година.

Резултатите идват в навечерието на годишното общо събрание, което може да се превърне в кошмар. Срещата е първата възможност за инвеститорите да зададат въпроси директно на Борда на директорите след счетоводния скандал, свързан с грешки при осчетоводяването на плащания към доставчици.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:38 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още