IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Украйна забрани полетите на „Аерофлот“ и „Трансаеро“ до страната

Киев забранява и използването на руско програмно оборудване, по-специално на Лаборатория Касперски

17:19 | 25.09.15 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Украинското правителство забрани полетите на руските авиокомпании „Аерофлот“ и „Трансаеро“ до Украйна и наложи частична забрана за транзитните полети на руски авиолинии през територията на страната. Това съобщи след заседание на кабинета украинският премиер Арсений Яценюк, цитиран от ТАСС и БТА.

Яценюк уточни, че съгласно решение на Съвета за национална сигурност и отбрана руските транзитни полети се забраняват, ако съдържат товари с военно или двойно предназначение или руска военна жива сила.

„Аерофлот“ обяви, че ще уведоми пътниците как да си върнат билетите, след като се получи официално съобщение от Украйна за забрана на полетите.

Украйна забранява и използването на руско програмно оборудване, по-специално на Лаборатория Касперски, в държавната администрация, е решил кабинетът в Киев.

Яценюк е наредил на санкционния комитет да изпълни обявените санкции и при необходимост да промени и добави към решението на Съвета за национална сигурност и отбрана допълнителни фамилии и компании.

Миналия четвъртък Националната банка на Украйна (НБУ) съобщи, че заедно с правителството, Службата за сигурност и Главната прокуратура разработва механизъм и конкретни мерки спрямо банки и частни лица, включени в санкционния указ на президента Петро Порошенко.

Персоналните икономически санкции, въведени от Порошенко на 16 септември, засягат 29 руски банки, сред които Банката на Москва, която има 100-процента дъщерно дружество в Украйна - БМ Банк (Киев), както и кредитиращата големи украински предприятия „Газпромбанк“.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:00 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Grosss
преди 8 години
Така са му заповядали,така прави.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 12 rate down comment 1
многодобре
преди 8 години
...и всичко това след информациите,че кредитори ще им плащат газта,че се молят и за по-ниската и цена....ще им излезе през носа щялото това перчене.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още