IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новият шеф на Baclays купи акции на банката за 6,5 млн. паунда

Джеймс Стейли ще поеме поста на изпълнителен директор на 1 декември

15:53 | 05.11.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Джеймс Стейли, бъдещият главен изпълнителен директор на Barclays, е закупил акции на британската банка за 6,5 млн. паунда (10 млн. долара), съобщава New York Times, базирайки се на информация от кредитора от четвъртък.

Стейли е купил 2,79 млн. акции на средна цена от 233 пенса на акция, казва банката в прес съобщение.

Акциите на Barclays се търгуваха с лек спад до 230,9 пенса в сутрешната търговия в Лондон.

Като изпълнителен директор на компанията Стейли трябва да притежава акции, равни на четири пъти годишната му заплата и има пет години, за да постигне това. Покупката му обаче надминава този праг.

Стейли, бивш висш мениджър в JPMorgan Chase, бе определен за главен изпълнителен директор на Barclays миналия месец и ще поеме поста от 1 декември.

Той ще наследи Антъни Дженкинс, който бе отстранен през юли, след като директорите загубиха доверие в способността му да подобри възвращаемостта към акционерите.

Като главен изпълнителен директор Стейли ще получава годишно възнаграждение до 8,25 млн. паунда, включващо годишна заплата от 1,2 млн. паунда. Той ще получи и акции на Barclays за 1,93 млн. паунда, за да компенсира загубата от акционерен бонус, който е получавал като част от JPMorgan.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:22 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още