IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Престрелки в Париж, може да има поне 2 жертви

Според медийни публикации операцията е за залавянето на Абдел-Хамид Абу Ауд, заподозрян като организатор на петъчните нападения

08:14 | 18.11.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Вече близо три часа в северния парижки квартал "Сен Дени" се провежда операция на специалните части. Очевидци съобщават, че се чуват изстрели. От полицията призовават местните жители да си останат по домовете, предава Ройтерс. Властите съобщават за поне един ранен служител на полицията. Стадионът "Стад де Франс", където се самовзриви един от терористите при кървавите атаки в петък, се намира именно в квартала "Сен Дени". 

Всекидневникът Monde пише, че има двама или трима убити, а според AFP операцията в района на площад "Жан Жорес" е за залавянето на Абдел-Хамид Абу Ауд (Абделхамид Абаауд). Според една от версиите той е заподозрян като организаторът на петъчните нападения. Досега се смяташе, че той е в Сирия.

От съображения за сигурност е спряно движението на метрото в този район на френската столица. Към 6,30 ч. българско време над северните части на Париж се е появил и хеликоптер.

Сражението е започнало около 4:30 тази сутрин местно време, а според френските медии  вероятно трима мъже са се барикадирали в апартамент и стрелят срещу полицията.

При терористичните атаки в Париж в петък, отговорност за които пое ИДИЛ, загинаха най-малко 132 души, а около 350 са ранени.

Кадри от операцията вижте в галерията!

Темата можете да следите тук

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:52 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още