IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германия отново затегна законодателството за предоставяне на убежище

В допълнение към някои балкански страни сега като „сигурни“ се оценяват и Алжир, Мароко и Тунис

13:24 | 03.02.16 г.
Автор - снимка
Създател
Германия отново затегна законодателството за предоставяне на убежище

Германското правителство на канцлера Ангела Меркел одобри днес нови мерки за затягане на законодателството за даване на убежище, които предвиждат ограничаване на възможността бежанци да се събират със семействата си, както и ускорена обработка на молбите за убежище на новопристигащите, предаде DPA.

Законопроектът предвижда създаване на специални приемни центрове на границата, където молбите за убежище на хора от страни, смятани за безопасни, ще се обработват бързо и кандидатите ще бъдат връщани в родината им.

Според текста бежанци, които не получават автоматично право на убежище, няма да могат да вземат семействата си в течение на две години с изключение на онези, които може да станат жертва на гонения, ако се върнат в родината си.

В допълнение към някои балкански страни сега като „сигурни“ се оценяват и Алжир, Мароко и Тунис.

Освен това кабинетът взе решение за реформиране на центровете за работа. Те трябва в бъдеще по-добре да представляват дългосрочно безработните и да намалят бюрокрацията. За тази цел кабинетът одобри проект на министъра на труда Андреа Налес. 

От години в Германия има почти без промяна около 1 млн. дългосрочно безработни. Допълнителни натоварвания центровете ще получат от средата на годината, ако все повече бежанци си търсят работа чрез тях, а не намират никаква.

Ограниченията са част от поредица мерки на Меркел за затягане на германските закони за даване на убежище преди ключови избори в три провинции следващия месец.

Допитванията дават основания да се прогнозира силно представяне на антиимигрантската партия „Алтернатива за Германия" на изборите в провинциите Баден Вюртемберг, Райнланд-Пфалц и Саксония-Анхалт. 

Всичко за бежанската вълна и реакцията на ЕС четете тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:05 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още