IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Siemens закрива 1000 работни места

Концернът признава, че така иска да отговори на все по-силната конкуренция в бизнеса с нефт и газ, метали и минното дело като цяло

21:24 | 09.03.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Германският технологичен концерн Siemens реагира на тежката ситуация с бизнес процесите и бизнеса с двигатели, като съкращава около 1000 работни места и премества още 1000 на други места, информира котираният в Dax концерн.

В основата на усилията за преструктурирането ще бъде Бавария, а допълнителни 500 работни места, които ще са засегнати от мерките, са извън Германия.

Концернът признава, че така иска да отговори на все по-силната конкуренция в бизнеса с нефт и газ, метали и минното дело като цяло. Съкращаването на работните места следва да се прилага по социално приемлив начин, се казва в изявлението на компанията.

„Сривът на цените на стоковите пазари доведе до значително увеличаване на конкуренцията, особено от страна на Азия. Затова ние сме принудени да се приспособим към тези условия, за да се гарантира конкурентоспособността ни", заяви Юрген Брандес, ръководител на поделението „Процесни индустрии и задвижвания“.

Сред мерките спада и оптимизация на мрежите за глобалното производство намаляване на производствените мощности за същи или подобни продукти.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:29 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още