IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Извънредни полети и фериботи превозват туристи от гръцките острови

Около 100 българи са напуснали гръцкия остров Санторини тази нощ с извънреден ферибот

13:21 | 07.05.16 г. 1
Извънредни полети и фериботи превозват туристи от гръцките острови

С извънредни полети прехвърлят туристите от гръцките острови към летищата в Атина и Солун, като програмата на полетите включва и вторник, предаде БНР.

Има достатъчно места в самолетите и всички, които желаят да се върнат, могат да резервират билети, съобщиха от самолетните компании.

Туристическите агенции осигуряват и безплатен превоз с автобуси по програмата на туристите. Блокираните от петък пристанища обаче нанесоха сериозен удар върху туризма.

Около 100 българи са напуснали гръцкия остров Санторини тази нощ с извънреден ферибот, съобщи bTV. Около 500 българи бяха блокирани на острова заради общонационалната стачка в Гърция.

Останалите са решили да удължат престоя си, след като от корабната компания са предупредили, че местата са ограничени.

В 7 часа тази сутрин от острова е потеглил и друг ферибот, разказват сънародници.

Зрители на bTV обаче съобщават за други блокирани български туристи, но на остров Корфу.

„Нямаше никаква предварителна информация, която да позволи да организираме тръгване от острова по-рано. Към момента няма никаква информация кога ще бъдат възстановени фериботните линии до континенталната част на Гърция. Дори и телевизията им не работи, тъй като и тя стачкува. Положението е абсурдно. В същото положение са хиляди туристи, дошли на острова за Великденските празници, измежду които и няколко автобуса с българи. От посолството в Атина казват, че ще се обадят, ако има информация, но засега нищо не се случва”, разказва Свилен Бабачев в платформата „Аз, репортерът”.

Протестите в Гърция са свързани с изненадващото внасяне в парламента на спорния проектозакон за осигурителната система. Синдикатите вече втори ден блокират Гърция с демонстрации, като тази вечер ще има протести в цялата страна.

Демонстрантите не блокират пътища и не създават проблеми на трафика. В неделя обаче ще има затруднения със снабдяването с бензин. Собствениците на бензиностанции съобщиха, че ще стачкуват през цялия ден, като се препоръчва да се зарежда с гориво днес през деня.

Железничарите спряха влаковете до понеделник, а в днешния съботен ден не се движи и градският транспорт. Започват дебатите в парламента по спорния проектозакон, като гласуването ще стане утре вечер, но дотогава се организират масови демонстрации в цялата страна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:51 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
redcretin
преди 8 години
Защо бе защо, лошо ли ви е там ...?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още