IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Садик Хан: Лондон може да пострада икономически при Brexit

Можем да го преживеем, но ще е нужен дълъг период от време, за да се възстановим, смята новият кмет

18:43 | 14.05.16 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Садик Хан. Снимка: Ройтерс</em></p>

Садик Хан. Снимка: Ройтерс

Британската столица ще бъде в състояние да преодолее икономическите последици, в случай че Великобритания излезе от Европейския съюз, но в дългосрочен план възстановяването ще продължи дълго. Това заяви в публикувано днес интервю за вестник Guardian кметът на Лондон Садик Хан. 

„Не казвам, че това ще е Армагедон. Можем да го преживеем, но ще е нужен дълъг период от време, за да се възстановим", коментира той. Хан отбеляза също, че кметът на Париж Ан Идалго се пошегувала на среща с него, че "би постлала червен килим" до френската столица на базираните в Лондон компании, ако Великобритания напусне ЕС.

След произведените на 5 май местни избори в Обединеното кралство за кмет на Лондон бе избран кандидатът на Лейбъристката партия Садик Хан, който стана първият в историята на британската столица кмет мюсюлманин.

По-рано през седмицата подобни предупреждения отправиха и британският премиер Дейвид Камерън, както и Международният валутен фонд. Излизането на Великобритания от Европейския съюз (ЕС) ще заплаши мира в Европа, смята британският премиер Дейвид Камерън. Според него Великобритания винаги е съжалявала, когато е обръщала гръб на Европа в миналото. 

Излизане от Европейския съюз ще доведе до „продължителен период на повишена несигурност“ за Великобритания с вероятни удари върху производството и „значителни“ дългосрочни загуби за приходите, предупреди от своя страна Международният валутен фонд (МВФ).

БТА

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 5 rate down comment 2
ABBA
преди 8 години
статията:http://afera.bg/%D1%83%D0%B1%D0%B8%D0%B9%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B5%D0%BD-%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B7-%D1%82%D1%80%D0%B5%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D0%BE.html
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 15 rate down comment 4
ing5rov
преди 8 години
Садъка затуй го и туриха кмет на Лондон...като Дон Цеци при нас ...да разяснява на "хората" как да гласуват.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още