IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Оланд: Преговорите за излизането на Великобритания от ЕС трябва да бъдат бързи

Европа трябва да се фокусира върху приоритети като сигурност и отбрана, защита на границите и създаване на нови работни места, призова френският президент

16:20 | 24.06.16 г. 6
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Британският избор за напускане на Европейския съюз е сериозно предизвикателство и „труден тест за Европа“, заяви френският президент Франсоа Оланд, цитиран от Ройтерс.

Според Оланд Европа трябва да се фокусира върху ключови приоритети като сигурност и отбрана, защита на границите, създаване на нови работни места, както и съживяване на еврозоната, а напускащите държави членки трябва да се справят с това, което се пада на тях.

„Британският вот е труден тест за Европа“, заяви Оланд в телевизионно обръщение. Той обяви, че в понеделник ще пътува до Берлин, за да се срещне с германския канцлер Ангела Меркел и вероятно с италианския премиер Матео Ренци. 

Лидерът на втората по големина икономика в еврозоната заяви, че преговорите за напускането на Великобритания трябва да бъдат бързи. Оланд призна, че съжалява, но уважава решението на Великобритания  за излизане от ЕС.

Той също така ще се срещне с лидерите на френските основни политически партии.

По-рано френският премиер Манюел Валс заяви, че сега е време за преосмисляне на европейската идея или в противен случай има риск от фрагментация на блока. По думите на Валс вотът показва проблем в Европа, който е игнориран прекалено дълго време.

„Това е силен шок. На карта е заложено разпадането на съюза. Сега е моментът за нова Европа“, заяви Валс. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

5
rate up comment 0 rate down comment 0
kalendar
преди 7 години
хубав въпрос:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 7 rate down comment 1
ing5rov
преди 7 години
"Европа трябва да се фокусира върху приоритети като сигурност и отбрана, защита на границите и създаване на нови работни места, призова френският президент" Ми досега върху какво се "фокусирахте" с бабиерата бе ...миналата година туй време мислехте че ще векувате и сума и глупости направихте !Оланд , Меркел , Юнкер , Дейзелблум , Шулц ...цялата хомошайка на съд за разсипването на ЕС !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 10
studioaa
преди 7 години
ес трябва да се саморазпусне, това е единствения и безболезнен метод за решаване на проблема с него...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 3
Vesko94
преди 7 години
Администрацията на Оланд е добра във всяка една сфера от горе посочените.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 1
ivan.kostov.39
преди 7 години
"По-рано френският премиер Манюел Валс заяви, че сега е време за преосмисляне на европейската идея или в противен случай има риск от фрагментация на блока. По думите на Валс вотът показва проблем в Европа, който е игнориран прекалено дълго време." Сега в Европейския съюз, ще стартира нещо подобно на българската рИформа и ще тече десилетия......... :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още