IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Британският финансов министър ще търси подкрепа от инвеститори от САЩ

Джордж Озбърн ще призове някои от най-големите инвеститори от Wall Street да не изоставят Великобритания въпреки Brexit

08:12 | 11.07.16 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Британският министър на финансите Джордж Озбърн ще се срещне с някои от най-големите инвеститори от Wall Street в Ню Йорк, за да ги призове да не изоставят Великобритания въпреки Brexit, предаде Ройтерс.

Референдумът за излизането на Великобритания от ЕС доведе до най-ниското равнище на паунда спрямо долара от 31 години насам. Много инвеститори предупредиха, че Великобритания е изложена на години на несигурност, засягащи области от търговията до инвестициите.

"Макар че решението на Великобритания да напусне ЕС очевидно представя икономически предизвикателства, сега трябва да направим всичко по силите си, за да превърнем Великобритания в най-привлекателното място за правене на бизнес в целия свят", се казва в изявление на Озбърн, който подкрепяше оставането в ЕС.

"Засилването на връзките с нашите най-големи търговски партньори вече е най-висок приоритет... моето послание е, че Великобритания може да напуска ЕС, но не напуска света", добави той, посочвайки, че страната ще продължи да подкрепя свободната търговия, демокрацията и сигурността и ще е по-отворена към света от всякога.

Озбърн заяви в статия във в. Wall Street Journal, че иска да засили търговските връзки със САЩ, Канада и Мексико. Великобритания и САЩ са най-големите чуждестранни инвеститори във всяка от двете страни, посочи британския финансов министър.

(БТА)
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:19 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 5 rate down comment 0
ing5rov
преди 7 години
Ей , дойде мигът да сме на едно мнение !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 1
Ironhorse
преди 7 години
С призоваване няма да стане ...Като гледам, сега Британия ще намали всички възможни данъци и регулации, за да задържи бизнеса.Това действие ще вбеси допълнително свръх регулирания ЕС и ще не ще, ще трябва да намалява данъци и да сваля регулации.Социалните помощи са проклятието на ЕС.Премахне ли се даването на кеш, за да лежиш, много бързо и мигрантската криза ще се реши, и масата мухльовци (трайно безработни на социални помощи), които по цял ден се чудят каква беля да направят, и икономиката ще дръпне, защото ще се спре с безумното задлъжняване на държавата за да издържа хрантутници, а дълговете да ги плащат работещите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още