IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бежанската криза подхранва опасения за тероризма, престъпността и заетостта в ЕС

Според ново изследване на Pew над 50% от европейците вярват, че прииждащите бежанци са повишили вероятността за тероризъм

13:00 | 12.07.16 г. 2
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Бежанската криза в Европа и опасенията за икономиката, заетостта и тероризма са силно свързани помежду си в съзнанието на много европейци, сочи нов доклад на Pew Research Center, цитиран от CNBC.

В 8 от десетте европейски страни*, анкетирани от базирания във Вашингтон мозъчен тръст, над 50% от хората в проучването вярват, че прииждащите бежанци са повишили „вероятността за тероризъм в страната им“, казва Pew в доклада си, публикуван в понеделник. Много хора се опасяват и, че бежанците ще бъдат икономическо бреме, показва още изследването.

„Половината, или дори повече (от анкетираните), в пет страни казват, че бежанците ще вземат работата им и социалните им помощи. Унгарците, поляците, гърците, италианците и французите идентифицират това като най-голямата си тревога“, се казва в доклада.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 05:47 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
DutyFree
преди 7 години
ИНВЕСТОРЕ, НЯМАТЕ ОПРАВИЯ, НАПЪЛНО НЕКАДЪРНИТЕ ВИ СЛУЖИТЕЛИ ВИ ПОЗОРЯТ И СРАМЯТ, А ВИЕ ИМ ПЛАЩАТЕ ЗА ТОВА !!!! ЗАЩО Е Е ТОЯ БАН, ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ ОБИДИХА ПОНЕ 5 ЧОВЕКА ОТ ВАШИТЕ ПОТРЕБИТЕЛИ!????? БОЛНИ СТЕ СИ !!!КЪДЕ ТЕМАТА: КОИ СА ***, ИЗТРИХТЕ ЛИ Я ??? ХАХАХАХАХАРЯДКО ИНТЕРЕСНА ТЕМА... ЗАЩО ИЗПАДАТЕ В КОНФЛИКТ НА МУТРЕНСКИ ИНТЕРЕСИ !!?????
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 2
ing5rov
преди 7 години
"В Унгария, Италия, Полша и Гърция над 60% от хората имат отрицателна позиция спрямо мюсюлманите в страната си мнение, споделяно от поне един на четири души във всяка анкетирана страна. Във всяка държава в проучването преобладаващата позиция е, че мюсюлманите искат да бъдат разграничени от останалата част от обществото вместо да приемат обичаите и начина на живот на страната."Не може като дойде амуджата в Европа , да иска джамия и забрана на свинското ! Сиктир !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още