IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Barclays съкращава около 100 работни места в Сингапур

Мярката е част от усилията за намаляване на разходите

17:10 | 05.09.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив, Ройтерс

Barclays съкращава около 100 работни места в Сингапур, като част от усилията за намаляване на разходите, съобщава Bloomberg.

Някои от технологичните позиции в Сингапур ще бъдат преместени в Индия, съобщава агенцията, позовавайки се на запознати източници, пожелали анонимност, тъй като информацията не е публична.

В изявление Barclays потвърди, че е в процес на съкращаване на работни места в Сингапур, но отказа да уточни точният брой служители, които ще бъдат засегнати от политиката на панката за намаляване на разходите.

От банката казват само, че в момента разглеждат дейността си в Сингапур и възможността част от нея да бъде преместена.

По-рано тази година Barclays обяви, че ще се изтеглят от бизнеса с инвестиционно банкиране от редица азиатски държави – Австралия, Индонезия, Малайзия, Филипините, Русия, Южна Корея, Тайван и Тайланд.

Съкращенията са в допълнение на вече обявения тригодишен план за намаляване на разходите, в рамките на който е предвидено да бъдат съкратени 19 000 позиции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:53 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още