IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Еманюел Макрон се оплака от руски "фалшиви" новини

Според интервю в руската медиа Sputnik Макрон е "марионетка на САЩ и на финансовите елити"

21:01 | 14.02.17 г. 4
<p>
	Емаюел Макрон и 20 години по-възрастната му съпруга Брижит. Снимка: <em>Архив, Ройтерс</em></p>

Емаюел Макрон и 20 години по-възрастната му съпруга Брижит. Снимка: Архив, Ройтерс

Един от претендентите за президентския пост във Франция - Еманюел Макрон, се оплака от нападение на "фалшиви" новини, разпространявани от руски държавни медии като Russia Today и агенцията Sputnik, съобщава EurActiv.

Говорител на партията на Макрон "Напред!" (En marche!) коментира пред France 2, че фалшивите новини са в помощ на опонентите му, които подкрепят Мосва, и целят да настроят французите срещу кандидатурата му. 

Обвинените руски медии обаче заявяват, че не приемат поръчки от Кремъл, а представят алтернативни мнения, игнорирани от новинарския поток в западните държави.

За първи път френска партия обвинява Русия за намеса в предстоящите избори в страната, коментира изданието.

Макрон е един от тримата с най-голям шанс да спечели вота на французите. Неговите опоненти са Франсоа Фийон, срещу когото се води проверка за източване на публични средства, и националистът Марин льо Пен, която е водач в обществените проучвания за първи тур.

От щаба на Макрон поискаха от сегашното правителство в Париж да предприеме стъпки, които да гарантират, че няма да има "външна" намеса в изборите. Според говорителя на партията Ришар Феран в САЩ са видяли какво прави Москва, но е било вече твърде късно.

EurActiv посочва, че на 4 февруари във френскоезичната версия на руската информационна агенция Sputnik е имало интервю с поддръжника на Путин Никола Дуик, в което той нарича Макрон "марионетка на САЩ и финансовите елити".

Бившият банкер Макрон е "агент на американската банкова система", каза още Дуик и анонсира, че скоро ще бъдат публикувани подробности от личния живот на Еманюел Макрон.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:45 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 2
michaelis12
преди 7 години
тоз пък хранилката на Сороспиите се изказа кат Плевнелиев на квадратура, Спутника били Сашовска пропаганда ...... басси колко са спрели пуделите у лево и една лъжа не могат да измислят кат ората .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 2
majnata
преди 7 години
"Макрон е един от тримата с най-голям шанс да спечели вота на французите." Е пък туй кой ви го казА...блумбърг ли ...?!:))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 3
Mavi Goz
преди 7 години
Хихи... Тея руснаци напрао им с^раха в гащите на сички... Сега е ред и на Шмъркел да заскувиче в аванс - за секи случай, ако ШмуциШулц земе да я гътне... Изобщо... :https://imgflip.com/i/1dbohoХихихи....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още