IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съпругата на Фийон го съветва да продължи докрай борбата за президентския пост

Пенелоп Фийон отрича да е получавала публични средства за фиктивна работа

10:11 | 05.03.17 г.
<p>
	Франсоа Фийон със съпругата си Пенелоп на политическа среща в Париж. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Франсоа Фийон със съпругата си Пенелоп на политическа среща в Париж. Снимка: Архив Ройтерс

Пенелоп Фийон, съпругата на кандидата на десницата за френските президентски избори Франсоа Фийон, заяви в интервю за в. "Журнал дю диманш", че е посъветвала съпруга си "да продължи докрай" и да не се отказва от борбата за президентския пост, предаде Франс прес.

В първото си интервю, откакто аферата за преполагаемото й фиктивно назначение избухна в края на януари, Пенелоп Фийон твърди, че е изпълнявала различни задачи като парламентарен сътрудник на мъжа си и че е предоставила на разследващите съответните доказателства за реалността на работата си. 

По думите й тя всеки ден казвала на съпруга си, подложен на натиск да се откаже от борбата за президентския пост, че "трябва да продължи докрай независимо от трудностите, но че "крайното решение ще е негово", информира БТА.

"Няма друг освен него, който би могъл да бъде президент. Способността да понесе всичко това е доказателство за забележителен кураж. Той е единственият кандидат, който има опита, визията, проекта и решителността, необходими, за да управлява Франция", казва г-жа Фийон, кото уточнява, че съпругът й не я е молил да говори, нито тя е искала разрешение от него за интервюто.

Съпругата на бившия премиер заяви, че ще бъде горда да бъде до него, ако стане президент на Франция. "Ще бъда до него, където и да отиде. Аз съм с Франсоа от 36 години и ще бъда с него през цялото време, което ни остава да живеем", споделя тя в друг пасаж, след като е отрекла слуховете за хоспитализация или развод.

Пенелоп Фийон, която е заподозряна от правосъдието, че е получавала публични средства за фиктивна работа, твърди, че е дала на разследващите доказателства за обратното. "Чрез моя адвокат предоставих на разследващите документи", каза тя. По думите й тя намерила много документи за периода 2012-13 г. но не и за годините преди 2007 г. "Кой пази подобни документи отпреди десет, петнайсет или двайсет години“, пита тя.

Г-жа Фийон напомня, че е изучавала право и литература. "Шокирана съм, че някой би могъл да ме смята за невежа или глупава, но мога да го понеса. Това, което не мога да понеса, е обидата към съпруга ми. Франсоа изпитва голямо уважение към жените изобщо и към мен конкретно и това ме накара да отговоря", заяви тя пред вестника.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още