IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕС при Brexit – запазване на икономическия растеж и финансовата стабилност

Лондон трябва да плати сметката за излизането от общността, а Брюксел да защити правата на гражданите, показва анкета

18:02 | 14.05.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: <em>Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Насоките на ЕС при преговорите с Великобритания за Brexit трябва да са свързани със защитата на икономическия растеж, финансова стабилност и защита на гражданите Това смятат европейци, участвали в проучване на Red C, проведено по поръчка на Европейската народна партия (ЕНП).

От данните е видно, че малко над 90% от анкетираните са на мнение, че ЕС трябва да се съсредоточи в тези области. За 86% от европейците е важно общността да защити гражданите и да не допусне възникване на „втора класа“ европейски граждани. 88% пък настояват ЕС да гарантира, че Лондон ще плати сметката за напускането си на ЕС.

Според проучването за 78% от европейците приоритет в преговорите на ЕС с Великобритания трябва да бъде защитата на оставащите в общността 27 държави, а за 22% по-важно е изграждането на новите връзки с Обединеното кралство след Brexit.

Най-благосклонни към Великобритания се оказват французите – 31% от посочват, че е по-важно да бъдат изградени новите връзки с Острова. На същото мнение обаче са едва 11% от испанците.

Основните политики за Брюксел след Brexit трябва да бъдат насочени към икономически растеж, създаването на работни места и борбата с тероризма.

Общността трябва да развива иновациите и да защитава своите граждани от нарушения на конкурентоспособността, както и  задълбочи отношенията между членовете по отношение на политиката на отбрана, препоръчват още участниците в допитването.

Анкетата на Red C е проведена в периода между 28 април и 5 май. В нея са участвали пълнолетни граждани от 9 държави в ЕС – Франция, Германия, Ирландия, Италия, Холандия, Полша, Румъния, Испания и Швеция. 

Темата за Brexit можете да следите тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:32 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 11 rate down comment 5
nobel
преди 6 години
Като чета подобни статии оставам с впечатлението, че британците са били страшно важни за общността и че без тях сме за никъде. Едно доста нездравословно впечатление. Намерете някакъв начин да спрете да се вайкате и поне веднъж ни кажете, че няма страшно и положението е под контрол. Иначе започваме да мислим, че положението в Съюза никак не е розово и големите шефове чисто и просто си търсят някакво - каквото и да е оправдание за провала си. Защото ако програмата максимум е "запазване на икономическия растеж", който и без това е мижав на мен не ми звучи никак обнадеждаващо. Много отдавна не сме чували нищо за УСКОРЯВАНЕ на растежа, или поне за връщането му до едни по-приемливи нива.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още