IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ураган от данъци ще смрази усмивките на гърците

Гърците трябва да платят непосилния за тях имотен данък, от който се очаква да бъдат събрани 3,1 млрд. евро.

16:13 | 28.07.17 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

В пълен дисонанс с виртуалната реалност, описвана от премиера Алексис Ципрас, и в замяна на ангажиментите към международните кредитори, правителствен ураган от данъци се задава в разгара на лятото в Гърция, тъй като след надутия данък върху доходите, за гърците следва плащане на имотния данък, който управляващата коалиция обеща да премахне, но го остави, пише днес в. "Та неа".

"Писма" за имотния данък, /наричан ЕНФИА/, смразяват усмивките", пише още изданието, като продчертава, че след соления данък върху доходите гърците сега ще бъдат призвани да платят и непосилния за тях имотен данък, от който се очаква да бъдат събрани 3,1 млрд. евро. 

Графикът на управляващите показва, че до януари 2018 г. трябва да бъдат платени данъци в размер на 7,9 млрд. евро заради поети от правителството ангажименти към кредиторите на страната, посочва БТА. 

Вестникът алармира още, че данъчният ураган ще продължи с още по-болезнено темпо през август, когато данъчните ще започнат да пращат съобщения за имотния данък, който ще се погасява на пет месечни вноски от септември заедно с останалите вноски във връзка с данъка върху доходите.

Всичко това е в контраст с виртуалната реалност, която премиерът се опита да опише по-рано тази седмице пред телевизия Alfa, като в интервю за медията каза, че в Атина човек може да види усмихнати лица, отбелязва всекидневникът.

В публикацията се посочва още, че до понеделник 2,5 милиона данъкоплатци в Гърция са призовани от правителството да платят първата си вноска от надутия данък върху доходите.

От него се предвижда в хазната да влязат 1,23 млрд. евро. Други две вноски от този данък трябва да бъдат погасени съответно до края на септември и ноември, се казва още в материала. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още