IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Политолог: Преговорите по Brexit се нуждаят от съдържателен разговор

ЕС е в силната позиция, не се очаква да направи много компромиси, каза Мила Мошелова

18:55 | 14.12.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Getty</em></p>

Снимка: Getty

Преговорите между Великобритания и Европейския съюз не са толкова обвързани с времевата рамка, колкото с необходимостта разговорът да стане съдържателен. Преговорните дейности вероятно ще се пренесат и отвъд 31 декември 2020 г. Това заяви Мила Мошелова, политолог, британски възпитаник, в предаването “В развитие” по Bloomberg TV Bulgaria.

Мошелова очаква споразумението между Лондон и Брюксел да бъде сключено на принципа на реципрочността.

“Ако няма сделка в рамките на тази година, техническите затруднения, които ще възникат по отношение на граници и транспорт на стоки, ще станат факт”, отбеляза политологът. “Трябва да се достигне до момента, в който принципът на реципрочност ще започне да говори”.

Гостът посочи, че ЕС е в силната позиция и от тази гледна точка не се очаква да направи много компромиси, но пък вероятно все пак ще има такива, защото отговорността на блока е голяма.

“Не е възможно да има напълно ново споразумение, но то няма да е като никое друго, защото ситуацията е специфична, а историческите връзки са много силни”.

Още от разговора гледайте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:32 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още