IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Посещението на Янукович в Русия разтревожи опозицията

Тя се опасява, че президентът на Украйна ще подпише договор за включването на страната в Митническия съюз

11:26 | 17.12.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Посещението на Янукович в Русия разтревожи опозицията

Президентът на Украйна Виктор Янукович замина на посещение в Русия, където ще разговаря с руския си колега Владимир Путин за бъдещето на Украйна.

Украинските власти увериха, че по време на визитата няма да бъдат подписани документи за включването на Украйна в Митническия съюз. Въпреки това проевропейски настроените украинци се опасяват, че това може да се случи.

Официалният повод за посещението на Янукович в Русия е темата за задълженията на Киев за доставките на газ, както и евентуално договаряне на отстъпка в цената му.

В рамките на срещата на държавните глави ще бъдат обсъдени търговията, икономическото сътрудничество, международните въпроси, както и изпълнението на съвместни проекти в приоритетни сектори, обясниха от Кремъл.

Според РИА Новости страховете на украинската опозиция са, че ще бъде подписан и договорът за включване в Митническия съюз, което означава край на надеждите за бърза европейска интеграция.

След като преговорите с МВФ не вървят, Украйна се нуждае от спешна финансова помощ в следващите месеци, за да може да запази икономиката си. Тя е започнала преговори за отпускането на 15 млрд. долара заем от Русия.

Само преди няколко дни страната поиска кредит от 20 млрд. евро от Европейския съюз като условие за подписването на договора за асоцииране. Брюксел обаче отказа и дори прекрати временно преговорите за постигане на споразумението.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!


 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:36 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още