IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Арбузов: Украйна ще подпише споразумението за асоцииране с ЕС

Украинският вицепремиер разговаря с еврокомисаря Щефан Фюле, който заяви, че в такъв случай ЕС ще предостави по-голяма финансова помощ за Киев

13:17 | 13.12.13 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Арбузов: Украйна ще подпише споразумението за асоцииране с ЕС

Протестиращите в Украйна възстановиха барикадите, които бяха съборени от полицията, съобщава BBC.

Вицепремиерът Сергей Арбузов заяви, че Украйна „скоро ще подпише“ пакта за асоцииране с ЕС по време на среща в Брюксел.

Арбузов взе участие в разговорите с еврокомисаря Щефан Фюле, който заяви, че Европейският съюз ще предостави по-голяма финансова помощ за Киев, ако търговското споразумение бъде подписано.

Арбузов не разкри никакви подробности относно това кога Киев ще сключи споразумението.

По-рано върховният представител по въпросите на външните работи и политиката на сигурността на Европейския съюз Катрин Аштън разкри, че президентът Виктор Янукович е заявил, че възнамерява да подпише споразумението.

Според BBC барикадите на площад „Независимост“ в Киев са по-големи от всякога. Протестиращите издигат барикади от метални тръби и чували, за да предотвратят всички по-нататъшни опити на властите да опразнят площада.

Рано сутринта на 11 декември полицията разби барикадите на протестиращите, а действията станаха причина държавният секретар на САЩ Джон Кери да изрази „отвращението си“ от реакцията на правителството, тъй като става дума за мирен протест. 

Предишните опити на полицаите да разчистят площада доведоха до сблъсъци с демонстрантите и бяха задържани най-малко девет души.

Вследствие на всичко това САЩ заявиха, че обмислят санкции срещу Украйна.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:04 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 1
Сините камъни
преди 10 години
Как ще подпишат?Та те на минутата стават бездомници, като нас!Цяла Европа се тресе евроскептицизъм, те ще влизат!Та Русия им предлага в пъти по-добър съюз!Нашичкия Станишев е само набеден за отношения с Кремъл, в действителнсот си е чист сметкаджия, на който ще му излязат накриво сметките, щото ЕС ще се разпадне и колкото по-бързо, толкова по-добре!Лисабонският договор е направилнародите слуги на ЕЦБ, факт! Само че случгите вече не са роби!Не на ЕС съюз и ЕЦБ на Ротшилд и сие!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 5
Mavi Goz
преди 10 години
И що не вземат да направят един референдум и да питат хората какво искат? Ако наистина болшинството от украинският народ иска в ЕС, да подписват!Аз обаче останах с впечатлението, че Янукович спечели изборите с други идеи, а именно - възстановяване на отношенията с Русия след Юшченко и Тимошенко?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още