IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Украйна продава на Русия ДЦК за още 2 млрд. долара

Така финансирането от Москва достига 5 млрд. в рамките на спасителния пакет в размер на 15 млрд. долара

15:02 | 27.01.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Украйна продава на Русия ДЦК за още 2 млрд. долара

Украинското правителство ще емитира ДЦК за нови 2 млрд. долара, които Русия ще купи в рамките на спасителния пакет в размер на 15 млрд. долара, който Москва отпусна на Киев, за да избегне икономическата криза, съобщава Ройтерс.

Условията ще бъдат същите като на емитираните през декември облигации за 3 млрд. долара – облигациите ще бъдат двегодишни с лихва от 5%. 

През последния месец на миналата година Русия реши да задейства пакета от кредити и по-евтин газ, седмици след като Украйна отказа търговско споразумение с ЕС, предизвиквайки антиправителствени протести, който преминаха в насилие и вече взеха жертви.

Спасителният пакет от Москва даде глътка въздух на правителството на президента Янукович, което се нуждае от средства, за да погаси чуждестранни дългове за 8 млрд. долара през тази година и да увеличи резервите на централната банка, изчерпани от опитите за подкрепа на гривната и изплащането на външен дълг.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:15 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Сините камъни
преди 10 години
http://rt.com/news/putin-eu-ukraine-summit-293/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още