IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия ще продължи да създава буферни зони между себе си и някои страни

Според Милен Керемедчиев това ще са държави, които са били част от Съветския съюз, но вървят по пътя на европейската и евроатлантическата интеграция

09:53 | 29.03.14 г. 1
Русия ще продължи да създава буферни зони между себе си и някои страни

Русия най-вероятно ще продължи да създава буферни зони между себе си и други държави, които са били членки на бившия Съветски съюз, но сега са решили да тръгнат по пътя на европейската и евроатлантическата интеграция.

Това заяви в предаването "Брюксел 1" на Bulgaria On Air Милен Керемедчиев, бивш заместник-министър на икономиката и на външните работи.

По думите му оттук насетне или ще има послушни държави, или ще се създават подобни буферни зони между Русия и страните, които биха тръгнали по път, който е различен от интересите на Москва.

Според Керемедчиев в така създалата се ситуация на конфликт няма полезен ход. Според него руският президент Владимир Путин е един изключително хладнокръвен играч, който не се влияе от емоционални постъпки и действа по предварително очертан план.

Бившият заместник-министър смята, че от една страна в конфликта стои Путин, който има един от най-високите рейтинги в Русия за последните 10 години. От другата страна са европейските държави, които са по-меки в решенията, когато става дума за налагане на санкции спрямо Москва.

Именно тази слаба външна ответна реакция на страните от Европейския съюз дава възможност на Путин да прави това, което прави в момента, чувствайки се “победител в тази игра”, коментира Керемедчиев.

Още по темата вижте днес в предаването "Брюксел 1" от 18 ч. по Bulgaria On Air!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:36 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 8 rate down comment 1
Dimat
преди 10 години
Русия най-вероятно ще продължи да създава буферни зони между себе си и други държави, които са били членки на бившия Съветски съюз, но сега са решили да тръгнат по пътя на европейската и евроатлантическата интеграция.Каква "мисъл",на керемиден колос.Този доморасъл ***,мисли,,откъде въобще ще "вземе",тези "буферни зони", че да ги постави,между себе си и "страните,решили да тръгнат по пътя на европейската интеграция".Та,нали тези страни,практически опират до Русия(някой прави ли си илюзията,че исторически и Украйна и Беларус,са части от Русия).Нещо повече,не станаха ли,"страните тръгнали...." сами такава буферна зона,между Русия и помазания Запад?Станаха.Сами се натикаха и се оформиха,като такава зона,доставяща в добавка работен ***,за запада.И взеха да разполагат бази в тези страни,разположени около Русия,за да ..се пазят от Иран И КНДР.Нещо повече,перверзията на запада стигна до там,да добавят като такава зона и Украйна,със статут на "асоциирана" зона за работен *** .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още