IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Микола Балтажи: Бъдещето на Украйна е в Европейския съюз

"Русия се опитва да ни дискредитира и дестабилизира", твърди украинският посланик в София

22:38 | 31.03.14 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Микола Балтажи: Бъдещето на Украйна е в Европейския съюз

Присъединяването на Крим от Руската федерация е нарушаване на международното право и нищо не може да го оправдае, заяви в ефира на телевизия Bulgaria On Air посланикът на Украйна в София Микола Балтажи.

„След извършения референдум, който беше пародия на демократичния процес, и последвалото присъединяване на Крим Русия се опитва да продължи тази политика и да потърси оправдание за поведението си”, коментира той искането на руската страна Украйна да стане федерация.

„От една страна говорят как се интересуват от стабилна Украйна, но по този начин те работят за дискредитиране и дестабилизиране на страната ни”, добави Балтажи.

„Менторският тон на Русия е неприемлив за Украйна, както и това да се говори зад гърба ни, ние трябва да сме преки участници в преговорите. Освен това ние имаме легитимно правителство, което да се занимава и да решава нашите проблеми.”, категоричен е дипломатът.

„Това, че правителството е от фашисти са измислици и спекулации, класически съветски стереотипи. Руските медии провеждат психологическа война и кампания за промиване на мозъци. Управляващото правителство в Киев има подкрепата не само на опозицията, но и на голяма част от Партията на регионите”, отбеляза той.

„Програмата на правителството е насочена към радикални реформи за излизане от кризата, тъй като икономическата ситуация в страната е много сложна, държавата е на ръба на фалит”, каза Балтажи във връзка със споразумението между Международния валутен фонд (МВФ) и Украйна, според което МФВ ще отпусне между 14 и 18 млрд. долара на страната, но срещу пакет от много тежки реформи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:17 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 5 rate down comment 1
Stoqn_Trakiev
преди 10 години
Може след 1000-ина години.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 3
Stone_Kold
преди 10 години
Костов по украйнски
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 6
deant
преди 10 години
Не го познавам господина, но като гледам е доста възрастен и няма да бъде наоколо за да провери след 10-15 години от сега, когато Украйна е успяла да влезе в ЕС колко е просперирала. Ако предположим че ЕС съществува още.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още