IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

S&P понижи рейтингите на няколко големи руски компании

Сред засегнатите са Газпром и Роснефт

12:22 | 29.04.14 г. 1
S&P понижи рейтингите на няколко големи руски компании

Standard & Poor’s (S&P) понижи рейтингите на най-големите енергийни и транспортни компании от Русия, включително на Газпром и Роснефт, заради новите санкции срещу Москва, съобщава Bloomberg.

Преди дни рейтинговата агенция понижи кредитния рейтинг на Руската федерация до най-ниското инвестиционно ниво, припомня информационната агенция.

„Негативните перспективи пред всички тези компании отразяват негативната перспектива пред икономиката на Русия“, посочва S&P в изявление. „Кредитните рейтинги на компаниите са директно повлияни от рейтинга на суверена, като се има предвид ролята им за държавата и връзката с нея“, пише още в становището.

Рейтингите на всички компании, сред които са и операторът на тръбопроводите Транснефт и руските железници, са понижени до ВВВ- от ВВВ.

Мажоритарен собственик на Газпром, Роснефт и Транснефт е руското правителство. Роснефт се оглавява от Игор Сечин, който вчера също влезе в „черния списък“ от лица, срещу които са наложени санкции от САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:08 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
ruseneca
преди 10 години
Очевидно не се прави разлика между кредитен рейтинг и переспектива! Промяна има в переспективата, а не в кредитния рейтинг! Не подвеждайте народа с невежеството си!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още