IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ромпой потвърди, че ЕС налага нови санкции на Русия от утре

До края на месеца ще се направи преглед на примирието в Украйна, след което ще се решава за отмяната на част или на всички ограничителни мерки

17:38 | 11.09.14 г. 21
Ромпой потвърди, че ЕС налага нови санкции на Русия от утре

Председателят на Съвета на Европейския съюз (ЕС) Херман ван Ромпой потвърди разпространената по-рано днес информация, че новите санкции срещу Русия ще бъдат въведени от утре (12 септември), съобщава Ройтерс.

Ромпой обяснява, че до края на този месец Комитетът на постоянните представители на държавите от ЕС в Брюксел ще направи преглед на изпълнението на мирния план в Украйна. След този преглед ще се вземе решение дали санкциите да не бъдат отменени.

„Ние винаги сме подчертавали обратимостта и скалируемостта на нашите ограничителни мерки. Ако ситуацията на място дава основания, Комитетът е поканен да представи предложения за изменение, спиране или отмяна на набор от санкции, които са в сила, част от тях или всички“, коментира Ромпой.

Европейският съюз прие още в края на миналата седмица санкциите срещу Русия, но забави прилагането им в очакване на оценката на режима за прекратяване на огъня, договорен от Киев и поддръжниците за независимост на украинските Донецка и Луганска област.

В изявление на ЕС се съобщава, че се налага забрана за организирането на дългово финансиране за трите най-големи отбранителни корпорации и три руски енергийни компании. Имената на компаниите не се съобщават в изявлението, а ще станат известни утре, когато ограниченията бъдат публикувани в Официалния вестник на ЕС, пише ИТАР-ТАСС.

В „черния списък“ на ЕС ще попаднат и още 24 души, представители на руските власти, големия бизнес, както и на властите в Донбас и Крим.

Според западни медии компаниите, срещу които са насочени новите санкции, са Роснефт, Транснефт и Газпромнефт – от енергийната индустрия, както и ВПК, Уралвагонзавод, Оборонпром и Обединена авиостроителна корпорация.

Информационната агенция припомня, че руският премиер Дмитрий Медведев в интервю за вестник "Ведомости" заяви, че Русия ще приеме ответни санкции. По-рано днес помощникът на руския президент Владимир Путин – Андрей Белоусов, посочи, че руското икономическо министерство вече е подготвило мерките и те ще обхванат вноса на автомобили и изделия на леката промишленост.

Темата за санкциите на ЕС и Русия можете да проследите тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:28 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

21
rate up comment 0 rate down comment 0
Спящият бик
преди 9 години
Внимание! Целуването на мумията може да доведе нежелателни кожно-венерически усложнения!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 1 rate down comment 1
Danny666
преди 9 години
О господи доживехме да извадат ЛЕНИН от нафталина и да ни го цитират по форуми. Другарю МУМИЯТА на Ленин все още е на червеният площад - бегай да му целунеш ръка ха ха хаЗа кой империализъм бълнуваш бе мили. За Руският ли ? Щото за сега в Украйна има САМО Руски войници.Другарю Мави пишете: " Как ще изглежда военен конфликт между Русия и САЩ (НАТО, ЕС) всички знаем."Ами незнаем що не ни осветите как ще изгежда. Вие да не работите в генералният щаб на другаря Путин ха ха ха или просто хвърляте на боб ха ха ха или май ПРОСТО СЕ ИЗХВЪРЛЯТЕ по форумите ха ха ха...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 2 rate down comment 5
kane
преди 9 години
"После смерти Маркса капитализм перешл в свою последнюю стадию империализм. Империализм характеризуется образованием международных монополистических союзов (империй), делящих мир, причм территориальный раздел мира закончен. Поскольку каждый такой монополистический союз стремится увеличить свои прибыли, между ними неизбежны войны"В. ЛенинТежко ще е. Така обаче умира фашизма- капитализма или империализма/както Ленин го нарича/Забележете последното изречение:"Поскольку каждый такой монополистический союз стремится увеличить свои прибыли, между ними неизбежны войны" За да не воюват помезду си воюват с/у всички останалиднес Либияутре Иракдругиден Сирия, Иран, Русия, Китай... те/фашистите ще победят всичко и ще превземат тази земя и чак тогава ще дойде промяната. Ако не е твърде късноЗнаете ли че в САЩ ЗАКОННО можеш да дадеш на всеки консерватор НЕОГРАНИЧЕНИ пари. И той ще ти служи като вярно куче, защото и м/у кучетата има конкуренция - много искат кокалаСАЩ се управлява о
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 4 rate down comment 4
Mavi Goz
преди 9 години
Всеки, който така грубо и арогантно посяга на втората ядрена сила очевидно търси неизбежната при такава тотална преса военна конфронтация. Как ще изглежда военен конфликт между Русия и САЩ (НАТО, ЕС) всички знаем. Въпросът е: защо се прави това?!!! Единственият отговор е: защото за САЩ просто няма друг път - толкова е говняно положението - имам предвид действителното, а не това, което се публикува...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 7 rate down comment 3
dakl
преди 9 години
Вече даже не си правят труда да крият , че единствената цел която преследват е да ударят Русия , и че въобще не ги интересува какво става в Украйна . Очевидно е че разглеждат Украйна само като консуматив който трябва да бъде използуван!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 14 rate down comment 3
lozkhris
преди 9 години
Аз те питам тебе ти къде беше с възмутените коментари когато Косово беше абсолютно незаконно отцепено от Сърбия и дадено на банда тъпоумни албанци?Еворпа призна новата "държава" на един дъх, барабар Петко с мъжете - почти от първите...Ти къде беше тогава?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 8 rate down comment 10
Danny666
преди 9 години
Пич коментарите в Ивестора са преобладаващо на ***. Ама на тези дето беха ИЗРИТАНИ от партийната трапеза. Не им се сърди.Мави уфсъ ми е патент ха ха ха нали съм неграмотен.Що се отнася до личноста РУМПИ ДЖУДЖЕТО ами спор нема отврат. ха ха хаАбе чета, че Англия и Германия нема да бомбат арабите, а ние ще участваме ха ха ха
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 4 rate down comment 11
kurta007
преди 9 години
Oтносно цвиленето ,питай оня твоя приятел с 3-те гънки .Той отглежда животни на къра .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 11 rate down comment 5
lozkhris
преди 9 години
А ти си мислиш, че товите са супервисоко интелигентни щото подкрепяш некой и друг европейски ***?! А закипя ли от свещен гняв когато Косово бепе отцепено от шайка албански терористи и Европа в един глас и задъхано зацвили от умиление? М?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 12 rate down comment 7
valentin11058030
преди 9 години
Поредната простотия от страна на Европа
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още