IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Порошенко обеща, че Крим ще се върне в Украйна

Крим ще се върне при нас и не е нужно това да става с военни средства, заяви украинският президент

11:58 | 12.09.14 г. 22
Порошенко обеща, че Крим ще се върне в Украйна

Президентът на Украйна Петро Порошенко обеща днес, че полуостров Крим, анексиран от Русия през март, ще се върне обратно в Украйна, предаде Франс прес.

На международна конференция в Киев украинският лидер заяви: "Крим ще се върне при нас. И не е нужно това да става с военни средства."

Порошенко определи загубата на украинския полуостров като "значим проблем за Украйна".

На конференцията Порошенко изрази надежда, че неговата страна ще получи специален статут към НАТО и че това ще стане по време на визитата му в САЩ идната седмица.

"След няколко дни отивам в САЩ и там ще имам много важни срещи с конгресмени и с американския президент. Надявам се, че в близко бъдеще на Украйна ще бъде предоставен статут на страна нечлен на НАТО", каза Порошенко.

На конференцията украинският президент приветства новите европейски санкции срещу Русия, предаде Ройтерс. Порошенко подчерта, че санкциите на ЕС срещу Русия демонстрират солидарността на съюза с Киев.

"Никога преди това не съм чувствал такава степен на солидарност", каза Порошенко. "Аз самият се чувствам пълноправен член на европейското семейство", добави той.

Порошенко съобщи, че във вторник украинският парламент ще ратифицира споразумението за асоцииране на ЕС с Украйна, предаде Франс прес.

Украинският президент подчерта, че не може да има военно решение на украинската криза и добави, че подкрепя идеята за известна децентрализация на властта в украинските области, посочва Ройтерс.

"Не може да има военно решение на тази криза. За да остане страната единна, ние се нуждаем от известна децентрализация на властта", каза той. Но добави, че ключови въпроси като сигурността и външната политика трябва да останат отговорност на централното правителство.

Порошенко увери, че законопроектите за предоставяне на особен статут на Донецката и Луганската области не трябва да пораждат безпокойство, защото те не съдържат никаква заплаха за суверенитета и териториалната цялост, предаде ИТАР-ТАСС.

Предаването на властта от центъра на местните власти може да стане по модела на Полша, където местните органи на властта решават въпроси като изразходването на средствата от местните бюджети или езиковия проблем.

Украинският президент отбеляза, че Украйна трябва да бъде достатъчно гъвкава в преговорите по създаване на зона за свободна търговия с ЕС, така че да съхрани отношенията си с Русия, предаде ИТАР-ТАСС.

Президентът съобщи още, че на 13 септември в Брюксел ще има такива преговори.

(БТА)

Развитието на конфликта в Украйна може да следите тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:17 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

22
rate up comment 3 rate down comment 1
LUBA6A2014
преди 9 години
да не се случи Украйна да изчезне от картата?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 0 rate down comment 0
michaelis
преди 9 години
especially for you ей там виж, аз кво да кажа, ако го бях гепил аз, сега щяхте да търгувате в моита валута ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 1 rate down comment 1
michaelis
преди 9 години
ако някой си мисли, че си измислям ето бе - И господа Демократи кой краде сега парите / терористите от Москва или съюзниците Вашингтон и ЛондонUkraines Gold Reserves Secretely Flown Out and Confiscated by the New York Federal Reserve?http://***.globalresearch.ca/ukraines-gold-reserves-secretely-flown-out-and-confiscated-by-the-new-york-federal-reserve/5373446Germany's failed attempts to get its gold back from the US 'opens question of its sovereignty'http://rt.com/op-edge/170948-germany-gold-us-sovereignty/90% of Dutch Gold Reserve Is Held Abroadhttp://marketupdate.nl/nieuws/economie/valutacrisis/90-of-dutch-gold-reserve-is-held-abroad/Belgian Central Bank Says 25 Tons Or 10% of Gold Reserves on Loanhttp://***.goldcore.com/goldcore_blog/belgian-central-bank-says-25-tons-or-10-gold-reserves-loanNo Gold left: Austria wants an audit of its gold reserves at Bank of Englandhttp://***.hangthebankers.com/no-gold-left-austria-wants-an-audit-of-its-gold-reserves-at-bank-of-engla
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 6 rate down comment 1
bgMan
преди 9 години
Внимавай с приказките накрая да не се окаже, че всички доказателства за всички кражби на злато сочат към теб.-Greetings from NSA-
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 2 rate down comment 1
Danny666
преди 9 години
В момента съм в Бг бе мили. Или немам право ? Това си е ваша територия ?!?А за паметника ще почакаш мили ми смехурко.Свърши ли петрола мъка ми е за вас. Нема игрички на демокрация и соцялни подаяния.Така че пак ти повтарям ВНИМАВАЙ КАКВО СИ ПОЖЕЛАВАШ !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 0 rate down comment 1
MZ/X
преди 9 години
Крим и Източна украйна ще имат следващите 100 години временен статут подобно на Северен Кипър или Приднестровието. Реално никой няма да ги признае, като част от Русия или независими територии, но де факто статутът ще им е такъв. Връщането на Украйна е просто мечта за сега, защото САЩ и Европа явно не искат военен конфликт...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 5 rate down comment 4
michaelis
преди 9 години
И едно не малко допълнение Путин ли гепи от Германците златото мм ? - ми не, а кой открадна на Немци, Холандци, Белгиици и т.н. златото питам аз Господата демократи мм ? И кой взе златото на Украйна, кажете бе Danny666, oio - Кой питам аз ??? ..... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 3 rate down comment 0
dakl
преди 9 години
В Библията е казано: Блаженниса верующите и тяхно е царството небесно..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 10 rate down comment 4
bgMan
преди 9 години
Хаха, Крим ще се върне в Украйна НО само при условие че самата Украйна го изпревари и първа стане част от СССР - 2 Не виждам какво друго е имал предвид ако не е някой откачен фантазьор или нагъл лъжец. който се опитва да дава напразни надежди на съгражданите си.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 12 rate down comment 6
michaelis
преди 9 години
коя армия ве мой стига вече с тея военни действия .. :) не става там по тоя начин, да си му върнат на Путин Украйната и всичко ще се реши за секунди. Путин ходи ли да бие арабите за петрол и да ги кара да го търгуват в рубли ? - ми не. Той ли претрепа Хюсеина - не, той ли прееба на латиносите америката зарад петрола (Роснефт, Газпром)- не (Шеврон Ексон Мобил), Той ли уби Кадафито - не. Той ли прееба Югославия защото беше силна икономика на Балканите - не. Той ли искаше да гърби Иран за ядрени оръжия - не. Той ли пак свали и напрай безредици в Египед - ми не. Е защо да му пипат Украйната сега питам аз ???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още