IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия няма да се забави с контрасанкции срещу САЩ

Москва изпрати втори хуманитарен конвой за Украйна, като част от камионите вече се разтоварват в Луганск

09:47 | 13.09.14 г. 9
Русия няма да се забави с контрасанкции срещу САЩ

Руският отговор на новите санкции, наложени от САЩ, няма да закъснее, става ясно от съобщение на сайта на Министерството на вътрешните работи на Русия. „Разбира се, нашите контрасанкции няма да закъснеят, въпреки че, както сме подчертавали нееднократно – това е принудителна мярка”, се казва в изявлението.

Русия ще остави „отворена вратата” за конструктивно и честно двустранно сътрудничество, което включва съдействие за решаването на украинската криза, обясняват от институцията.

Условието за провеждането на това сътрудничеството е администрацията на Белия дом е да уважава интересите на другите и може да помогне за намирането на решение, което устройва всички страни в украинския конфликт.

Министерството на външните работи определя въвеждането на новите санкции от САЩ като „поредната враждебна стъпка” , направена на фона на „трудноизвоюваното примирие в Украйна”.

"Жонглирането със санкции" няма да принуди Русия да промени принципната си позиция, се казва още в съобщението.

"Няма да действаме в угода на геополитическите амбиции на САЩ и на намеренията на онези отвъдокеански политици, които се стремят да използват "управляемата Украйна" в интерес на сдържането на Русия”, отбелязват дипломатите.

Междувременно Русия изпрати втори хуманитарен конвой в Украйна. БТА съобщи, че тази сутрин всички 200 камиона са преминали руската митническа проверка и се отправят към Източна Украйна. Част от камионите вече са в Луганск и се разтоварват. Те превозвали захар, зърнени храни и други продукти, допълват руските медии.

Не е имало произшествия по време на придвижването на колоната. По пътя са я съпровождали бойци на самопровъзгласената Луганска народна република.

През август Москва вече изпрати хуманитарна помощ за Украйна, като преминаващите конвои предизвикаха силното недоволство на Киев и Запада. Имаше обвинения, че камионите не доставят храни и медикаменти, както руските власти обявяваха, а са в подкрепа на  сепаратистите в региона.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 2 rate down comment 3
kane
преди 9 години
Ако всичко се стигне и ограничи само до санкции ще е много добреДано само Обама не започне да се свлушва в "съветниците си"... тогава става лошоАко не се стигне до война всичко е на 66От санкциите найййййййййййййй-много фашистите страдат , ако може и СТО да се разтури цена няма да има!Ако може и ЕС И НАТО да се разпаднат - идеално
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 6
nobel
преди 9 години
Ти май нямаш много развлечения напоследък.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 9 rate down comment 8
Danny666
преди 9 години
Другарю Нибел ти пак ли громиш "тъпите" Американци ха ха ха 100 МИЛЯРДА за олигарси като другаря Путин какво са.Писах ти вече организирайте екскурзия до Москва да се помолите пред МУМИЯТА на ЛЕНИН ( като мюсулманин до МЕКА ).Хем прошка да изпросите от вожда хем малко да помогнете ха ха ха *** :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 16 rate down comment 3
bgMan
преди 9 години
Все пак като резултат от санкциите на САЩ и ЕС започна много голям отлив на капитали от Русия - "Руската централна банка прогнозира за тази година отливът на капитали да бъде 90 млрд. долара. Вчера международната рейтингова агенция Fitch прогнозира, че изтичането на капитали от Русия през 2015 г. ще достигне 100 млрд. долара. "-И тенденциите ще се задълбочават.Кога Русия, Китай и други Приятели ще са способни на подобно общо координирано мероприятие с подобни последици?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 13 rate down comment 6
meto76
преди 9 години
Русия може да наложи санкции на САЩ,толкова колкото и Македония :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още