IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия може да предложи газови отстъпки и кредити на Гърция в замяна на активи?

Според финансовия министър Антон Силуанов Атина не е молила руското правителство за заеми

16:33 | 07.04.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Русия може да предложи газови отстъпки и кредити на Гърция в замяна на активи?

Русия може да предложи отстъпка от цената на газовите доставки и нови кредити на Гърция, когато премиерът Алексис Ципрас посети Москва тази седмица. За това съобщава руският бизнес ежедневник „Коммерсант“, позовавайки се на източник от руското правителство.

Миналата седмица говорителят на президента Владимир Путин Дмитрий Песков коментира, че Путин и Ципрас ще обсъдят икономическите връзки и европейските санкции срещу Кремъл, когато се срещнат на 8 април в Москва.

„Готови сме да обсъдим въпроса за отстъпка в цената на газа за Гърция“, пише вестникът, цитирайки неназован руски народен представител. Според него в замяна на отстъпката и някои специфични кредити Русия ще поиска достъп до гръцки активи. Но анонимният източник не конкретизира за какви активи става дума.

Държавнаната енергийна компания  "Газпром" и Министерството на енергетиката отказват коментар, пише Ройтерс.

През последните седмици цената на газа, на която продава "Газпром", намалява в унисон с по-ниските цени на петрола. През 2013 г. "Газпром" искаше да придобие гръцката компания за доставки на природен газ DEPA, но оттегли офертата си, след като не получи достатъчно гаранции за финансовата позиция на дружеството.

Според руския финансов министър Антон Силуанов Гърция не е молила руското правителство за заеми, пише още Ройтерс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:34 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още