IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кредиторите на Гърция не одобряват предложенията за промяна на данъците

Ще представим нов план в следващите дни, увери премиерът Алексис Ципрас

09:30 | 20.05.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Кредиторите на Гърция не одобряват предложенията за промяна на данъците

Предложенията на Гърция за преразглеждане на данъчната система не получават одобрението на нейните кредитори, защото това не би било достатъчно, за да помогне на бюджета на страната, коментират пред Bloomberg запознати лица.

Премиерът Алексис Ципрас заяви пред народните представители, че планът няма да получи одобрението на кредиторите и че Гърция ще представи нов в следващите дни, споделя друг анонимен източник.

Говорителите на Европейския съюз и на Международния валутен фонд отказаха да коментират, а представители на гръцкото правителство не са отговаряли на обажданията на агенцията.

По-рано във вторник говорител на Европейската комисия каза, че е нужно повече време, за да се доближат допирните точни на двете страни.

Гърция предложи въвеждането на данък върху продажбите от 15% върху голям набор от стоки и 6,5% за тези от първа необходимост, с допълнителен излишък от над 3% за плащания в брой, разкри министърът на финансите на Гърция Янис Варуфакис.

В понеделник германския канцлер Ангела Меркел даде на Атина време поне до края на месеца за постигане на споразумение за спасителната програма. Тя призова за по-бързи преговори, които да сложат край на неразбирателството относно финансирането на страната.

Вчера министър-председателят Ципрас каза, че правителството е доказало, че е готово да предложи отстъпки и че преговорите са на „финалната права“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:34 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още