IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Могат ли санкциите да помогнат на Русия

Действията на Запада не успяха да пречупят Москва, смята експерт

15:57 | 18.06.15 г. 19
Автор - снимка
Редактор
Могат ли санкциите да помогнат на Русия

Cанкциите, наложени на Русия, могат да имат положителен ефект върху страната, смята Крис Уийфър, старши партньор в консултантската компания Macro Advisory Limited.

„Поводът за руските санкции, наложени през март миналата година, беше референдумът в Крим, на който хората гласуваха да са част от Руската федерация. Схващането на Запад беше, че референдумът е бил изцяло дирижиран от Кремъл. Санкциите изобщо не проработиха. Те добавиха напрежение върху руската икономика, но по никакъв начин не бяха причината за рецесията. От политическа гледна точка санкциите доведоха до огромно увеличение в публичната подкрепа за президента Путин. Рейтингът му на одобрение е доста над 80%”, изтъкна старши партньорът в Macro Advisory Limited.

„Русия може да стане по-силна в резултат на санкциите. Мисля, че това е ясно. Страната наложи забрана върху вноса на храни от западни държави, което беше едно от малкото контрадействия от тяхна страна. Тази мярка помага на правителството да следва политиката си на заместване на вноса и представлява много ясно послание за хората. На практика по този начин Русия им казва, че ако страната внася цялата тази храна, това я прави уязвима и държава като Русия трябва да може да отглежда и произвежда собствената си храна. От тази гледна точка и специално в тази област, санкциите проработиха в полза на Кремъл”, заключи Уийтър.

Още новини от страната и чужбина може да намерите нa bgonair.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:24 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

14
rate up comment 1 rate down comment 0
kalendar
преди 8 години
Причината е доста понятна. И докато нобел не открие къде е тая фабрика, то човека е търсил нефта на Каспийско море. Та те за това предпочитат да напредват на юг. Между другото Вермахта е бил пред стените на Москва.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 3 rate down comment 1
Grosss
преди 8 години
Казано честно в момента се разиграва същият филм.Сценаристите и режисьоритеса същите ,само дето актьорите са малко по-различни.Говори се че до няколко години САЩ ще рухне като икономика.Евреите остават сами и беззащитни средедно голямо море от 1 милярд араби.Разбираш ли за какво иде реч?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 1 rate down comment 3
Grosss
преди 8 години
Вермахта е можел още лятото на 1941г да се окаже пред стените на Москва.Извед-нъж по някаква непонятна за мнозина причина той насочва армията на юг към Украйна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 2 rate down comment 1
Grosss
преди 8 години
Парите на евреите/хазари/ правят Хитлер такъв какъвто е .Условията са били 2.Първо да коли и беси в Европа ,но да не закача Англия.Второ да смачка СССР ивъзтанови бившата Хазария.В един момент виждат ,че той се проваля и тогавасе заиграват с Чърчил.Обещават му,че ще вкарат САЩ във войната при две условия,да даде независимост на колониите и да им даде да си направят държава в Палестина.Хитлер като разбира пуска концлагерите и холокоста.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 5 rate down comment 1
nobel
преди 8 години
Е какви неудобни въпроси задаваш. Откъде да знам кой е бил. Говори се само, че който и да е бил не е имал друг начин да се измъкне от Голямата Депресия и за това е финансирал пукотевицата. Защото като започва войната депресията изчезва моментално като с магическа пръчка. Фирми като Lockheed за нула време увеличават производството си 250 ПЪТИ. Вследствие на което безработицата се стопява до отрицателни количества и се налага жени да стават заварчици в корабостроителниците. Но иначе не знам кой е бил. Само така се говори.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 3 rate down comment 1
nobel
преди 8 години
Не съм запознат в подробности, точно какво е трябвало да възстанови, но във всички случаи не се е минало без много мощна външна подкрепа (финансиране). Иначе как се произвеждат 40 000 танка и 70 000 самолета. За целта е трябвало да бъдат разработени съвсем нови мини и построени нови металургични заводи. Както и да бъдат построени необходимите за целта локомотиви, железопътни линии, вагони и автомобили. Много от суровините, като медта за гилзите, например, са били вносни. Кой им ги е продавал и срещу какво? Германците са натрупали, освен всичко друго и тригодишен военновременен запас от ВСИЧКО. Цялата тая работа, барабар с икономическото възстановяване се случва само за 4 години. А са имали да плащат и огромни репарации от Първата световна. Да не говорим за горивата нужни за цялото това чудо. Говори се, че уж си били произвеждали синтетичен бензин, но аз още не съм открил материали къде са били тези огромни заводи, нито каква е била технологията.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 3 rate down comment 1
kane
преди 8 години
ами интересно юк е до франция, а той вместо след франция да прекоси имя няма 30-40 км вода и да завземе острова, решава да прелокира на около 2000км на изток... кой ли може да го е държал за ..... да не би да е някой отвъд океана, някой в а.... аржентина!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 3 rate down comment 2
Grosss
преди 8 години
Трябвало е да възстанови старата Хазария на територията на днешна Украйна.Цялата му военна машина е финансирана от богатите хазарски кланове наРотшилд и Рокфелер.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 2 rate down comment 2
nobel
преди 8 години
Извинявай, но се налага малко да ти възразя в случая. Не е Хитлер тоя, който е искал да унищожи СССР. Във ВСВ има един много странен факт. След като завзема цяла Източна Европа и достига плътно до границите на СССР Хитлер натоварва армията на ешелони, пресичат почти цяла Европа и отиват да превземат ... Франция. Превзели я непревзели и хайде пак обратно на източния фронт. Тази операция е струвала доста скъпо и показва, че най-вероятно Хитлер изобщо не е имал намерение да воюва с руснаците, но някой много здраво го е държал за ..Тука формата е такъв, че няма много място да се разказват подробности, но не е бил Хитлер.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 9 rate down comment 1
kane
преди 8 години
само изводи могат да се вадят за ползите от сключващите се "фри трейд" споразумения на сащ с тпп - транс Пасифик партнършип и сащ с ес - транс Атлантик парньорство!Целта на без препятстваното безчинстване на фашистките мултинационални престъпни милиардни компании е да мачкат работниците и населението с отпадането на всякакъв законов, държавен и качествен контрол и механизъм за защита на потребителите - хоратаВиждаме обратния вариант в Русия, че когато няма "фрии трейд" ефекта за икономиката и населението е качествено и локално мн по добър
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още