IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Президентът на Румъния върна в парламента закона за намаление на данъците

Клаус Йоханис посочва, че страната му не може “да си позволи експерименти"

15:47 | 17.07.15 г.
Президентът на Румъния върна в парламента закона за намаление на данъците

Румънският президент Клаус Йоханис отказа да обнародва новия Данъчен кодекс, който предвижда намаления на данъци, предаде информационният сайт Зиаре.

Йоханис подчертава, че страната му не може “да си позволи експерименти", поради което връща за преразглеждане от парламента закона, съобщава БТА.

"Подкрепяме данъчното облекчаване и опростяване чрез намаляването на някои данъци и такси, при условие че са осигурени предпоставките за данъчна консолидация и предсказуемост. От тази перспектива смятаме, че новият Данъчен кодекс може да бъде приложен само след внимателен и задълбочен анализ на целия набор от данъчни и бюджетни мерки върху общия консолидиран бюджет не само за 2016 г., но и за следващите години, и само при спазване на задълженията, поети от Румъния, и на вътрешното законодателство за финансово-бюджетната дисциплина", посочва се в съобщение на президентската администрация, цитирано от Медиафакс.

Новият Данъчен кодекс, одобрен от парламента миналия месец, предвижда намаление на ДДС от 24 на 19 процента от началото на 2016 г.

Европейската комисия и Международният валутен фонд, с които Румъния има предпазно кредитно споразумение, изразиха безпокойство във връзка с намаляването на данъците в северната ни съседка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:05 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още