IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Путин: Русия ще продължи да оказва военно-техническа помощ на Сирия

Обстановката в Афганистан деградира след изтеглянето на основната част от чуждестранните военни контингенти, твърди руският президент

14:41 | 15.09.15 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Русия ще продължи да оказва военно-техническа помощ на Сирия в борбата с терористичната групировка "Ислямска държава" и призовава цялата световна общност да се присъедини към нея, заяви във вторник президентът Владимир Путин по време на заседание на Организацията за колективна сигурност в Душанбе. 

"Ако Русия не поддържаше Сирия, то ситуацията в тази страна щеше да бъде още по-лоша, отколкото в Либия и потокът от бежанци щеше да е още по-голям", добави той в столицата на Таджикистан, предава БТА. 

Той призова и други страни да се присъединят към Москва по този въпрос. "Очевидно е, че без активното участие на сирийските власти и армията в борбата с "Ислямска държава" не може да бъдат изгонени терористите от тази страна, както и от региона като цяло", посочи руският президент.

Путин каза, че е необходимо да се оставят настрана геополитическите амбиции, да не се използват двойни стандарти и политика на пряко или косвено използване на отделни терористични групировки за постигане на собствени конюнктурни цели, включително за смяна на неугодни на когото и да било правителства и режими.

Руският президент отхвърли твърденията, че подкрепата на Москва за режима на сирийския президент Башар Асад е довела до бежански поток. Той увери, че без тази подкрепа броят на сирийските бежанци към Европа щеше да бъде много по-голям.

Путин заяви също, че обстановката в Афганистан деградира след изтеглянето на основната част от чуждестранните военни контингенти и в страната се разширява влиянието на "Ислямска държава".

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:47 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 5 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 8 години
Ти ся нещо ли каза, или *** си облиза? Нещо не те разбрахме...?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 5
khao
преди 8 години
еми да, от година и половина ти говорим за зелените човечета ... ама ти чугунена червена тиква, пазиш си диктатора.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 3
Mavi Goz
преди 8 години
"...да не се използват двойни стандарти и политика на пряко или косвено използване на отделни терористични групировки за постигане на собствени конюнктурни цели, включително за смяна на неугодни на когото и да било правителства и режими."Право куме в очи!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още