IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ и Русия стартираха директни преговори по конфликта в Сирия

Военните министри на двете страни са провели телефонен разговор, обсъждайки опасенията на Белия дом за руската подкрепа на Дамаск

09:54 | 20.09.15 г. 10
<p>
	Руският външен министър Сергей Лавров и държавният секретар на САЩ Джон Кери <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Руският външен министър Сергей Лавров и държавният секретар на САЩ Джон Кери Снимка: Ройтерс

САЩ и Русия започнаха директни преговори за конфликта в Сирия. Военните министри на двете страни са провели телефонен разговор в петък, като са обсъдили притесненията на Белия дом от военната подкрепа, която Москва оказва на Дамаск, съобщава телевизия Bulgaria on Air, цитирайки „Вашингтон пост“.

Разговорите се случват на фона на съобщенията за появата на първите руски изтребители във военна база по сирийското крайбрежие.



По време на 50-минутния разговор руският военен министър Сергей Шойгу е информирал колегата си Аштън Картър, че действията на Русия са "отбранителни по своята същност", а целта им е изпълнение на поетите от страната му ангажименти към правителството на Башар Асад.

Двамата министри се разбрали да бъдат водени допълнителни разговори за създаване на механизми, по които силите на САЩ и Русия да не си пречат взаимно и да бъдат избегнати неволни инциденти на терен в Сирия.

Междувременно държавният секретар на САЩ Джон Кери коментира, че разговорите с Русия ще помогнат за определянето на това какви с са възможните бъдещи стъпки за решаване на конфликта в Сирия.

Пред журналисти в Лондон, където е на посещение, той допълни, че фокусът на Вашингтон остава унищожаването на Ислямска държава, както и политическото решение на конфликта, каквото по думите му не може да бъде постигнато с подкрепа на режима на Асад.

Държавният секретар допълни, че Асад трябва да си отиде от власт, но моментът за неговото оттегляне следва да бъде определен чрез преговори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:34 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

10
rate up comment 0 rate down comment 2
крас
преди 8 години
МЕЖДУ ДРУГОТО *** ЗАГУБИХА ЕДНА ПОДВОДНИЦА ЕКСПЕРЕМЕНТИРАЛА ДА ИЗСТРЕЛЯ РАКЕТИ СРЕЩУ СИРИЯ. РАКЕТИТЕ Е ТРЯБВАЛО ДА ПРЕМИНАТ НАД РУСКАТА БАЗА В СИРИЯ БИЛИ ЗАСЕЧЕНИ , А ИЗТОЧНИКА ИМ СЛЕД КОНСУЛТАЦИЯ НА РУСИЯ С ПАРТНЬОРИТЕ ОТ САЩ ПОРАЗЕН ОКАЗАЛА СЕ ЕДНА ПРОИЗВЕДЕНА В ГЕРМАНИЯ ЗРАЕЛСКА ПОДВОДНА ЛОДКА!ВЕЧНА ИМ ПАМЯТ НА ЕВРЕИТЕ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 1 rate down comment 2
крас
преди 8 години
Израелският премиер Нетаняху доведе шефа на Генщаба в Москва заради кризата в Близкия Изток И ТЕ НА КИЛИМЧЕТО ПРИ ИМПЕРАТОРА. БЕЗПОКОЕЛИ СЕ от възможността за сблъсъци, но не между Русия и ИД, а между силите на Израел и въоръжените сили на Русия.ХА- ХАИЗРАЕЛ СРЕЩУ РУСИЯ?!Как си го представят евреити този филм?!ДАЛИ ЩЕ ОСТАНЕ НЕЩО ОТ ТАЗИ ИЗМИСЛЕНА ДЪРЖАВА АКО ТРЪГНЕ СРЕЩУ РАШЪНИТЕ. Абе смях , ама голям смях!СЕГА ВСИЧКИ ПУГАНЦИ РАЗБРАХА, ЧЕ СЕ Е ВЪЗКРЕСИЛ НОВИЯ ТРЕТИ РИМ!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 1 rate down comment 3
крас
преди 8 години
КАКВА СТАНА ТЯ?РУСИЯ СЕ ПРЕВЪРНА В ТРЕТИЯ РИМ!!!!И Натаняху и Кери за европейските *** да не говорим - ВСИЧКИ НА КИЛИМЧЕТО В МОСКВА ПРИ ИМПЕРАТОРА!!Това сън ли е или истина? ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НА НАШАТА ОЛИГАРХИЯ ЛОШ , АМА МНОГО ЛОШ СЪН!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 2 rate down comment 0
Pyramid
преди 8 години
"САЩ и Русия стартираха директни преговори по конфликта в Сирия "То пишело "директни", мойто чете "дефектни". И, да си призная, впечатлението се задълбочава.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 1 rate down comment 1
Grosss
преди 8 години
Няма го Натаняху,защо?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 10 rate down comment 4
многодобре
преди 8 години
....какво да прави Кери? И перфектен професионалист да е ,как да наложи калпавата политика на Вашингтон?(САЩ и управляващата я задкулистна върхушка дърпад света към войни и раздори.)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 13 rate down comment 4
bgMan
преди 8 години
Кери е просто жалък и не е подходящ за дипломат, Лавров си е както винаги на ниво и в кондиция.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 10 rate down comment 10
ing5roff
преди 8 години
Пред журналисти в Лондон, където е на посещение, той допълни, че фокусът на Вашингтон остава унищожаването на Ислямска държава, както и политическото решение на конфликта, каквото по думите му не може да бъде постигнато с подкрепа на режима на Асад.Te все още фокусират мерника...кого целят ? А пазарлъка с Русия се види отсега...САЩа си прибират пътуващото театро Ислямска държава , а пък сирийският народ повече няма да избира Асад...да не е съвсем пълен резила.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 16 rate down comment 9
крас
преди 8 години
"Държавният секретар допълни, че Асад трябва да си отиде от власт, но моментът за неговото оттегляне следва да бъде определен чрез ПРЕГОВОРИ."ДОСЕГА ГИ НАЗНАЧАВАХТЕ, А СЕГА ВЕЧЕ И НА ПРЕГОВОРИ СТЕ СЪГЛАСНИ. Според *** от снимката СИРИЙСКИЯ НАРОД няма право на избор."ПРАВИЛНИЯ" ИЗБОР ГО ПРАВИ БЕЛИЯ ДОМ С ЧЕРНИЯ ПРЕЗИДЕНТ.ТЕЗИ СЕ ПРИЕМАТ ЗА БОГОВЕ.Божественото им въздействие вече е проблемно и е въпрос на преговори. Съдбата на техните дяволски изчадия от ИДИЛ вече е решена - ДО ДНИ ЩЕ БЪДАТ ИЗПРАТЕНИ В ЕДНО ДРУГО ИЗМЕРЕНИЕ.Под въздействието на вакуум бомбите дори нямат време да разберат как е станало това.СЪЖАЛЯВАМ , НО СВЕТА ВЧЕРА НЕ Е СВЕТА ДНЕС, А "БОГОВЕ" ОТ БЕЛИЯТ ДОМ СА ПОЛУДЕЛИ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 20 rate down comment 8
Сините камъни
преди 8 години
Бита карта сте, Кери! Бита карта! Няма да я бъде тая вашата с еднополюсния модел!Ей така ще ходите по срещи да се молите да не ви наритат задниците публично!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още