IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ са готови на преговори с Русия по намесата ѝ в Сирия

Руското външно министерство по-късно обяви, че също не отказва диалог със Съединените щати

21:23 | 18.09.15 г. 14
<p>
	Държавният секретар Джон Кери <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Държавният секретар Джон Кери Снимка: Ройтерс

Съединените американски щати планират преки преговори между американски и руски военни представители относно нарастващата намеса на Русия в Сирия, съобщи БТА, цитирайки Associated Press.

Президентът на САЩ Барак Обама смята, че такива разговори биха били важна следваща стъпка и се надява те да се състоят много скоро, каза пред журналисти държавният секретар Джон Кери.

Обама се надява, че преговорите ще спомогнат за намирането на различни варианти в момент, когато САЩ обмислят следващите си стъпки в Сирия.

"Оставаме фокусирани върху задачата да унищожим ИДИЛ ("Ислямска държава") и да постигнем политическо уреждане на ситуацията в Сирия, което според нас няма как да стане с перспективата за дългосрочно оставане на Асад на власт". Това каза Кери в Лондон, където разговаря с външния министър на Обединените арабски емирства Абдула бин Заид ан Нахаян за Сирия и бежанците, които търсят закрила в Европа, съобщи Ройтерс.

В същото време руското външно министерство съобщи днес, че е готово за преговори със САЩ за Сирия, предаде Ройтерс.

"Никога не сме отказвали диалог със САЩ", каза говорителката на министерството Мария Захарова и допълни, че Русия е готова за преговори по всички въпроси от общ интерес, включително Сирия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:31 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

14
rate up comment 3 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 8 години
Хубав план биха скроили янките - нотискат копчето на Ердоган, той подгонва сирийците от лагерите към Европа, Европа писва на умирачка от цунамито бежанци и Америка - спасителката на Света - пак спасява Човечеството, като избомбва главната причина за тази човешка трагедия - Башар Асад, а *** довършват с ножовете делото като в Либия!Ооообаче, Путин пак един ход напред и сега пак запек... пак клизми, пак метанета пред бензинджията, пак преговори геби... Ердоган и Натаняху били се хванали за вратовръзките при секретарката на Изолирания Кабаев кой да влезе пръв... хахаха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 3 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 8 години
Хааааахахаха... САЩ вече са готови на какво ли не, щот така се оплетоха, така се оплескаха, че вече само по един нос имат да им стърчи над го^вната, в които се опитаха да набутат Русия, а вътре се оказа Европа и те самите!Путин пак ги изненада и сега са точно там, където беха преди 3 години - готови да нападнат Асад, ама не им стиска да се бият срещу една рота руснаци! Муахаха...! И сега пак Кери се гъне като *** пред тъпата бензиностанция, а в Масква опашката от приведени в шията и кръста Биг Мастъри на Международната политическа сцена се ръгат с лакти кой да влезе по-напред при изпадналия в пълна изолация гном *** Джуджо Хаяско Кабаев Владимирович Путин... хахахаха...!А Русия потъва и лети към фалита, опитвайки се да изкупи целото налично злато по земните кълбета!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 2 rate down comment 1
STRAHO
преди 8 години
Бъди по конкретен! Какво съм те излъгал?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 3 rate down comment 1
Pyramid
преди 8 години
А забелязвате ли - ама съвсем! - кризисния момент с подпирането на катедрата на Кери-то? Сложили няколко пакета /дори не могли от един доставчик да ги избарат!/ принтерна хартия под дървенията че видиш ли, велика държава били, и непременно от катедра трябвало да си чете приказките дължавното секлекал.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 2 rate down comment 4
khao
преди 8 години
стига си лъгал... като дърт комунсит
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 6 rate down comment 1
STRAHO
преди 8 години
"Великобритания, САЩ и Франция са игнорирали предложение на Русия Башар Асад мирно да отстъпи властта в Сирия преди три години. Бившият президент на Финландия и лауреат на Нобеловата премия Марти Ахтисаари твърди, че руски дипломат е представил плана за оставката на Асад на среща на Съвета за сигурност на ООН през февруари 2012 година. Западните сили обаче били толкова убедени в насилственото сваляне на сирийския лидер,че отказали да започнат преговори по предложението, добавя Ахтисаари.Ако твърденията на бившия финландски държавен глава са верни, то кървавият сирийски граждански конфликт е можело да бъде разрешен по мирен път още преди три години, пише МейлОнлайн, като се спасят стотици хиляди живота, предотврати се възхода на Ислямска държава в страната и дори бежанската криза в Европа. "http://stara-bulgaria.eu/?p=23361&oid=2657851Има го и в американски официози написано.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 9 rate down comment 0
ing5rov
преди 8 години
Много яко го изиграха...я скивай Керито как се кефи...хаха !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 11 rate down comment 2
STRAHO
преди 8 години
Сега за да възпрат руснаците и да помогнат на ИД очаквайте САЩ активират губернатора на Украйна! В Украйна най вероятно ще се възобновят боевете и кланетата срещу руското мирно население.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 13 rate down comment 3
STRAHO
преди 8 години
Няма такава пародия! Ясно си личи вече кой кой е в тази криза!Сега остана Русия да създаде зад кулисите "Християнска държава" която да воюва с Ислямска държава на САЩ! :))) А в ООН да да се правят, че се борят срещу тероризма. Няма такава пародия. Най силните държави в света с милионни, най модерно въоръжени, високотехнологични армии, вездесъщото НАТО, да не може да се справи с една банда. И сега когато най накрая Русия реши да сложи край на тази пародия скокна НАТО срещу намеренията и! .......и наШ мъШ и той! ха ха ха
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 2 rate down comment 13
redcretin
преди 8 години
Американците изиграха *** тоя път хахахаха, те излязоха сухи от бъркоча - а той първо искаше да сваля Асад - а после вкара армията да му помага :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още