IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ са готови на преговори с Русия по намесата ѝ в Сирия

Руското външно министерство по-късно обяви, че също не отказва диалог със Съединените щати

21:23 | 18.09.15 г. 14
<p>
	Държавният секретар Джон Кери <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Държавният секретар Джон Кери Снимка: Ройтерс

Съединените американски щати планират преки преговори между американски и руски военни представители относно нарастващата намеса на Русия в Сирия, съобщи БТА, цитирайки Associated Press.

Президентът на САЩ Барак Обама смята, че такива разговори биха били важна следваща стъпка и се надява те да се състоят много скоро, каза пред журналисти държавният секретар Джон Кери.

Обама се надява, че преговорите ще спомогнат за намирането на различни варианти в момент, когато САЩ обмислят следващите си стъпки в Сирия.

"Оставаме фокусирани върху задачата да унищожим ИДИЛ ("Ислямска държава") и да постигнем политическо уреждане на ситуацията в Сирия, което според нас няма как да стане с перспективата за дългосрочно оставане на Асад на власт". Това каза Кери в Лондон, където разговаря с външния министър на Обединените арабски емирства Абдула бин Заид ан Нахаян за Сирия и бежанците, които търсят закрила в Европа, съобщи Ройтерс.

В същото време руското външно министерство съобщи днес, че е готово за преговори със САЩ за Сирия, предаде Ройтерс.

"Никога не сме отказвали диалог със САЩ", каза говорителката на министерството Мария Захарова и допълни, че Русия е готова за преговори по всички въпроси от общ интерес, включително Сирия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:31 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

4
rate up comment 6 rate down comment 1
STRAHO
преди 8 години
"ООН към Плевнелиев: Извинете, Вие кой бяхте, че не се сещаме ?Публикувано на 18.09.2015 в България/СвятОтказали на Плевнелиев да държи реч пред Общото събрание на ООНОт ръководството на ООН са отхвърлили настойчивото искане на президента Росен Плевнелиев да държи реч пред 70-тата редовна сесия на Общото събрание на организацията, съобщава Епицентър.бг, позовавайки се на дипломатически източници. Въпреки оказания сериозен натиск от страна на президентската администрация върху българското посолство във Вашингтон, пробив в решението на ООН не е бил направен."http://bultimes.com/blog/oon-kam-plevneliev-izvinete-vie-koj-byahte-che-ne-se-seshtame/Искал РЕЧ да държи! :D :D :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 13 rate down comment 1
крас
преди 8 години
СИРИЯ СЕ ПРЕВРЪЩА В ОПИТЕН ПОЛИГОН ЗА УЧЕНИЕ НА РУСКАТА АРМИЯ. СЛЕД ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ВАКУУМНО ОРЪЖИЕ ОТ ИДИЛ НЕ Е ОСТАНАЛО НИ КОСТ НИ ВЕСТ.ПРЕМИНАЛИ СА В ДРУГО ИЗМЕРЕНИЕ. ШОКА И УЖАСА, ЧЕ ЩЕ БЪДАТ ТОТАЛНО УНИЩОЖЕНИ СЪЗДАДЕНИТЕ ОТ АМЕРИКАНЦИТЕ ГЛАВОРЕЗИ ПРИНУЖДАВА АМЕРИКАНЦИТЕ ДА СЕ МОЛЯТ ЗА ПРЕКРАТЯВАНЕ НА БОЙНИТЕ ДЕЙСТВИЯ. С използването на тези нови съвременни оръжия за масово унищожаване за ИДИЛ ще се говори в минало време, ОСВЕН АКО ЯНКИТЕ вече не застанат открито на тяхна страна. .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 19 rate down comment 4
ing5rov
преди 8 години
"Оставаме фокусирани върху задачата да унищожим ИДИЛ ("Ислямска държава") и да постигнем политическо уреждане на ситуацията в Сирия, което според нас няма как да стане с перспективата за дългосрочно оставане на Асад на власт". Това каза Кери в ЛондонУсетиха дебелия и почнаха пресконференциите...майтапа е че точно Керито обажда как се нещо пречи ! Клоуни !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 19 rate down comment 3
michaelis12
преди 8 години
къде ше хоат ше преговарят не ами отгоре ......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още