IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гръцките банки ще финализират плановете за рекапитализация до края на седмицата

Според представител на банковия сектор нуждите на финансовите институции в Гърция са управляеми, но времето за набиране на средства е малко

11:43 | 02.11.15 г.
Гръцките банки ще финализират плановете за рекапитализация до края на седмицата

Четирите водещи гръцки банки ще финализират до края на седмицата плановете си за рекапитализация и набиране на 14 млрд. евро, съобщава FT, като припомня, че на толкова се изчислява капиталовата дупка във финансовите институции.

В събота Европейската централна банка (ЕЦБ) обяви резултатите от стрес тестовете на банките и гръцкият парламент веднага прие законодателството, с което проправя пътя за държавна финансова инжекция в банковия сектор, припомня изданието.

Според представител на банковия сектор, пожелал анонимност, нуждите на финансовите институции в Гърция са управляеми. Той обаче подчертава, че времето за задоволяване на тези нужди е малко.

По-голямо внимание в момента получава въпросът дали рекапитализацията на Piraeus Bank, National Bank of Greece, Alpha Bank и Eurobank ще засегне дяловете на инвеститорите в тях.

Банките очакват, че ще могат да наберат и повече от 14 млрд. евро от частния сектор, тъй като много от големите инвеститори, сред които Джон Поулсън и Уилбър Рос, се интересуват още от гръцкия банков сектор, въпреки че претърпяха сериозни загуби.

В момента финансовите институции се подготвят за представяния на предстоящите увеличения на капитала пред международната инвестиционна общност.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:22 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още