IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германската RWE е започнала да складира газ в украински газохранилища

Концернът е складирал гориво и в подземни газохранилища в режим "митническо складиране"

15:51 | 05.08.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Германската енергийна компания RWE за първи път е започнала да складира от юли газ в украински подземни газохранилища на територията на Украйна, съобщи пресслужбата на „а“, цитирана от ТАСС.

През днешния ден RWE е транспортирала газ на територията на Украйна, включително в подземни газохранилища в режим "митническо складиране", уточни говорителят на германската компания Дитрих Хофман. Той уточни, че преди RWE е работила само на границата на Украйна.

От своя страна директорът на оператора на подземните газохранилища Богдан Максимчук отбеляза, че водещи европейски търговски компании вече активно сътрудничат с с оператора на газохранилища при прозрачни и конкурентни условия, основаващи се на европейското законодателство.

„Укртрансгаз“, който притежава 100 процента от „Нафтогаз Украйна“, експлоатира система от магистрални газопроводи и 12 подземни газохранилища в страната с обща вместимост 31 милиарда кубични метра.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:30 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още