IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Медведев: САЩ отхвърлят основите на пазарната икономика

Последствието от икономическата „война без правила“ срещу Русия ще бъде "унищожаването на целия световен икономически ред, смята той

14:41 | 26.03.22 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg</em><br />
	&nbsp;</p>

Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg
 

САЩ показаха, че отхвърлят „общите основи на пазарната икономика", като наложиха санкции срещу Москва, твърди заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев.

Ако санкциите "не са скъпи за тях, нека го направят", каза той в интервю за РИА Новости.

Според бившия президент и премиер на страната Русия не може да бъде изхвърлена от Групата на 20 (Г-20), тъй като алиансът е сформиран чрез "единодушие". Той добави, че за разлика от Групата на седемте (Г-7), която сега "няма изобщо никакво значение", Г-20 е "друг въпрос, тъй като ни помогна да се справим с кризата от 2008 година".

Последствието от икономическата „война без правила“ срещу Русия ще бъде "унищожаването на целия световен икономически ред", предупреди Медведев.

Москва не може да разчита на други и е принудена "да намира решения, за да стимулира развитието на местната индустрия", а именно самолетите, автомобилостроенето, микроелектрониката и IT технологиите, подчерта той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:44 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 1
ledosvetlenie
преди 2 години
И кои са тия свободни държави бе Импе всички са превзети държави останали са на пръсти тия дето могат да водят самостоятелна политика за справка погледни кои държави не са подкрепили санкциите
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 2
Императорът
преди 2 години
Напълно прав е. САЩ и пуделите им загубиха ДОВЕРИЕТО на свободния свят. Например коя нормална държава ще депозира финансови средства в западни банки? Че те утре могат да им ги откраднат - а причина винаги ще се намери !!! Скоро ще видим как все повече държави, които имат резерви, ще започнат да ги изтеглят от САЩ и ЕС !!! Кой си поверява парите на крадци?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 1
redcretin
преди 2 години
Тази година Медведко не успя да спре пиенето - пак е говорил на 5 водки :)Точно путински Рашастан да обяснява пазарна икономика на САЩ е леко нелепо. И не е правилно една финансова операция да бъде наричана "икономическа война", моля моля :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още