IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ръстът на инвестициите в Китай се забавя, но перспективите остават позитивни

За първите осем месеца на годината в страната са влезли ПЧИ за 77,6 млрд. долара, което е със 17,7% повече от същия период на 2010 година

10:40 | 16.09.11 г.
Автор - снимка
Създател
Ръстът на инвестициите в Китай се забавя, но перспективите остават позитивни

Темпът на нарастване на преките чуждестранни инвестиции (ПЧИ) в Китай се е забавил минимално през август, показват публикуваните днес официални данни. Въпреки това обаче нагласите на инвеститорите за страната остават позитивни заради стабилния темп на растеж, пише CNBC.

За първите осем месеца на годината в Китай са влезли ПЧИ на стойност 77,6 млрд. долара, което е ръст от 17,7 на сто на годишна база. Месец по-рано темпът на нарастване беше 18,6 на сто.

Само през август преките чуждестранни инвестиции в Китай са на стойност 8,4 млрд. долара, което е с 11 на сто повече от същия месец на миналата година.

През последните месеци основният магнит за чуждестранните инвестиции е бързорастящият сектор на услугите в страната. Парите се насочват основно към централните и западни райони на Китай, където разходите на инвеститорите са по-ниски, допълва CNBC.

От настоящия месец се очаква на инвеститорите да се позволи да използват юани за преки чуждестранни инвестиции, но за момента не са обявени детайли за начините, по които това ще бъде осъществено на практика.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:45 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още