IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борсите в Токио и Осака ще се обединят в най-голямата азиатска борса

Сливането идва на фона на намаляващата пазарна активност в Япония, като страната загуби позицията си на втори по големина пазар на акции в света за сметка на Китай

11:10 | 22.11.11 г.
Автор - снимка
Създател
Борсите в Токио и Осака ще се обединят в най-голямата азиатска борса

Фондовите борси в Токио и Осака обявиха, че ще се обединят, в опит да се справят със спадащата пазарна активност в Япония. Обединението ще създаде най-голямата борса в Азия и третата в света, съобщава BBC.

Разговорите за сливането започнаха, след като Япония загуби позицията си на втори по големина пазар на акции в света за сметка на Китай. Търговията и новите листвания в страната намаляха на фона на слабия икономически растеж и дефлацията.

Токийската борса се опитва да не изостава от конкуренцията и да стане по-ефективна. Нейният основен индекс Nikkei 225 се понижава от години.

Двете борси ще слеят операциите си от 2013 г. По-голямата Токийска борса ще закупи две трети от борсата в Осака, като ще плати по 6 230 долара за акция.

От борсата в Токио обявиха, че очакват да спестят около 90 млн. долара разходи от интеграцията на двете търговски системи.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:17 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още