IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

NEC смята да освободи 10 000 служители до септември

Близо 10%-то съкращение на персонала е с цел намаляване на разходите след загубата от над 1 млрд. долара през последното тричесечие

12:33 | 26.01.12 г.
NEC смята да освободи 10 000 служители до септември

Японската компания NEC Corp обяви, че възнамерява да закрие 10 000 работни места до края на септември и че няма да успее да постигне целта за увеличаване на продажбите до март 2013 г. до 4 трилиона йени (51,13 млрд. долара), съобщи Ройтерс.

Съкращенията ще засегнат почти 10% от служителите в компанията и се правят с цел намаляване на разходите, след като производителят на електроника обяви загуби от 87 млрд. йени (1,11 млрд. долара) за третото тричесечие на японската финансова година, приключило в края на декември 2011 г.

От NEC посочиха, че ще заделят 40 млрд. йени през настоящата финансова година за покриване на разходите по преструктурирането.

За лошото си представяне компанията се позовава на силната конкуренция в сектора на телекомуникационната инфраструктура в Япония от страна на чуждестранни компании, на слабото търсене за произвежданите от нея смартфони и на затруднения при разширяването на бизнеса в чужбина.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:19 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още