IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

HSBC се изтегля и от Япония

Банката вече няма да предлага услуги на индивидуални клиенти в страната, планира се излизане и от Южна Корея

10:50 | 23.02.12 г.
Автор - снимка
Създател
HSBC се изтегля и от Япония

Най-голямата британска банка – HSBC, обяви оттеглянето си от пазара на потребителско банкиране в Япония. Финансовата институция ще затвори клоновете си в азиатската държава като част от програмата си за оптимизиране на разходите и фокусиране на операциите, пише MarketWatch.

От днес британската банка спира да предлага специалните си услуги за управление на индивидуални портфейли на стойност над 10 млн. йени, а от 8 март спира предлагането на нови инвестиционни продукти. На 31 юли се очаква всички клонове на HSBC в Япония да бъдат затворени.

Банката обявява, че постепенно ще преустанови услугите за старите си клиенти в съответствие с договорните си задължения към тях.

Изтеглянето на HSBC от пазара на банкови услуги на дребно в Япония идва след решението от миналата година да бъде продадено поделението за управление на активи на клиенти с портфейли за над 200 млн. йени на Credit Suisse.

То е част от стратегията за оптимизация на разходите, която включва закриване на неефективните звена на банката, съкращаване на около 30 хил. работни места, изтегляне от няколко държави и фокус върху перспективните пазари.

Към момента мрежата на HSBC се разпростира в над 60 държави. Банката вече продаде мрежата си от 195 клона в САЩ и се изтегли от пазарите в Русия, Чили и Полша. В момента се водят разговори по продажба на бизнеса в Южна Корея.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:24 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още