IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата за полугодието на China Mobile не оправда очакванията

Нетната печалба на компанията за първите 6 месеца на годината е достигнала 62,2 млрд. юана спрямо 61,3 млрд. юана година по-рано

12:46 | 16.08.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Изпълнителният директор на China Mobile Уан Дзиенджоу.<em> Снимка: Ройтерс</em></p>

Изпълнителният директор на China Mobile Уан Дзиенджоу. Снимка: Ройтерс

China Mobile Ltd. обяви, че нетната печалба на компанията за първата половина на годината е нараснала с едва 1,5% поради все по-силната конкуренция и разпространението на смартфони, което засяга приходите от някои мобилни услуги от по-старо поколение, съобщава MarketWatch.

Най-големият по брой на абонати мобилен оператор в света обяви, че нетната печалба на компанията за първите 6 месеца на годината е достигнала 62,2 млрд. юана спрямо 61,28 млрд. юана година по-рано.

Печалбата на China Mobile Ltd. се оказа по-ниска от очакваната. Анализатори, участвали в проучване на Thomson Reuters прогнозираха, че тя ще достигне 63,95 млрд. юана.

Приходите на мобилния оператор за периода са се увеличили с 6,6% до 266,53 млрд. юана от 250,08 млрд. юана за месеците януари – юни 2011 г.

Компанията раздаде дивидент от 1,633 хонконгски долара на акция спрямо 1,58 хонконгски долара за първото полугодие на миналата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:33 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още