IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китай обяви нови улеснения за преките чуждестранни инвестиции

Инвеститорите вече няма да имат нужда от одобрение при откриването на сметки в чужда валута и при реинвестирането на приходите от местните си вложения

10:26 | 22.11.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Китай обяви нови улеснения за преките чуждестранни инвестиции

Китай обяви, че ще опрости процедурите за преки чуждестранни инвестиции в страната – поредна стъпка от опитите за привличане на повече инвеститори, съобщава ВВС.

Според новите правила инвеститорите няма да имат нужда от одобрение при откриването на сметки в чужда валута и при реинвестирането на приходите от местните им вложения. Новите регулации ще влязат в сила от 17 декември, според държавната информационна агенция Синхуа.

По-рано през седмицата Китай отчете понижение на ПЧИ през октомври с 0,2% на годишна база – спад в единадесети месец поред. Заради забавения икономически растеж и намалението на ПЧИ, Китай вече предприе различни мерки за привличане на чужди инвестиции.

По-рано през месеца Пекин обяви, че ще вдигне тавана за вложенията на чужди инвеститори в страната. Това бе второто повишение от началото на годината.

Квотата по програмата за лицензирани чужди институционални инвеститори – един от основните канали за чужди инвестиции на китайските финансови пазари – ще бъде повишена, след като бъде достигнат настоящият й лимит от 80 млрд. долара.

По-рано през годината бяха облекчени изискванията към чуждите инвеститори, което улеснява навлизането им а Китай. Обмислят се и данъчни облекчения.

Беше разрешено на институционалните инвеститори да участват на строго контролирания междубанков пазар на облигации. Освен това бе увеличен лимитът на комбинирания дял, който чужди инвеститори могат да държат в местна борсово търгувана компания – от 20% на 30%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още