IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ердоган и Путин обсъждат "Южен поток" и ситуацията в Сирия

Турският премиер е на официална визита в Москва

12:42 | 22.11.13 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Ердоган и Путин обсъждат "Южен поток" и ситуацията в Сирия

Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган е на двудневно официално посещение в Москва. В рамките на визитата си той ще се срещне с руския президент Владимир Путин и ще участва във форума на високо равнище на Руско-турския съвет по сътрудничество.

Очаква се една от основните точки в програмата да е обсъждането на продължаващата криза в Сирия, след като Анкара и Москва приеха противоположни позиции по повод случващото се в страната.

Путин и Ердоган ще обсъдят и безизходицата в иранските ядрени преговори, както и ситуацията в Египет.

Една от основните цели на визитата на турския премиер е да получи съдействие от Путин за споразумение със сирийския президент Башар Асад.

Газопроводът „Южен поток“, както и стратегическите проекти в енергийния сектор, също са в дневния ред на разговорите.

Повече за предстоящата среща между Путин и Ердоган вижте във видеото на Bulgaria On Air!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:09 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 1
iivanoff
преди 10 години
ами маймуните очакват това и им го сервират! те и двамата са само за красота сложени - да оправдаят маймунските очаквания за "лидер"... пък какво остава да решават нещо, а какво остава за "международно нещо"! Ама няма как да се каже - маймуни сега ще ви оправяме - така...! субективно се успокояват маймуните с привиден избор и борба... а елементарната проверка изисква да проверят дали някога не са били прекарани на 101% !!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 10 години
Супер ми е интересно какво точно имат да обсъждат Ердоган и Путин по Южен поток...??? Напр:Путин към Ердоган: "Абе тези българи взеха да ми омръзват! Какво ще кажеш да ти пусна и тази тръба до Турция, както Син поток, а после ти се разправяй с тях! Който иска газ от южна и централна Европа, да си строи тръби до Турция и да си го купува от вас. Какво мислиш?" хахаха...!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още