IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dalian Wanda купува Infront Sports & Media за 1,2 млрд. долара

Wanda ще купи 68,2% от компанията от фирмата за непублични инвестиции Bridgepoint, но не назовава другите акционери-купувачи

22:32 | 10.02.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Dalian Wanda купува Infront Sports & Media за 1,2 млрд. долара

Китайският конгломерат Dalian Wanda ще купи швейцарската спортна маркетингова фирма Infront Sports & Media, заедно с група инвеститори, за 1,19 млрд. долара, съобщава ВВС.

Wanda ще купи 68,2% от компанията от фирмата за непублични инвестиции Bridgepoint, но не назовава другите акционери-купувачи. 

Infront държи правата за излъчване на някои от най-големите спортни събития в света, като световното първенство по футбол.

Главният изпълнителен директор на фирмата е Филип Блатер, племенник на президента на ФИФА Сеп Блатер. Президентът на ФИФА бе подложен на критики в миналото заради възлагането на телевизионните права за световни първенства на Infront.

Wanda е един от най-големите китайски строителни предприемачи, като осъществи редица нашумели придобивания.

Миналия месец тя обяви плановете си да инвестира 1 милиард долара в имот в близост до пристанището на Сидни, както и покупката на 20% дял в испанския футболен клуб Атлетико Мадрид за 52 млн. долара.

Фирмата притежава още веригата американски кина AMC кино и луксозният британски производител на яхти Sunseeker.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:07 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още